full screen background image
Search
2021. március 1. hétfő -
  • :
  • :

Fontos tanácskozás helyszíne volt a Megyeháza

Fontos tanácskozás helyszíne volt a Megyeháza

2020.10.22. Az Északkelet-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna megyéi Debrecenben gyűltek össze és mutatták be fejlesztési terveiket a 2030-ig tartó időszakra vonatkozóan.

Az október 22-én tartott szakmai fórum elején Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke, Dr. Papp László, Debrecen polgármestere és Nagy Balázs, az Innovációs és Fejlesztési Minisztérium stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára köszöntötte a Jász-Nagykun-Szolnok, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár Bereg, Heves és Nógrád megye képviseletében megjelenteket.

Pajna Zoltán elmondta, hogy az értekezlet célja az operatív együttműködés kialakítása, a tervezett fejlesztések optimalizálása annak érdekében, hogy a következő időszak jól tervezhető legyen.

Papp László úgy fogalmazott, a Debrecen fejlesztési körzetében létrehozott Agglomerációs Fejlesztési Tanács, valamint a Város, az Egyetem, és a Kamara szoros együttműködése, továbbá a Megye és a Város közötti kooperáció is példaként szolgálhat a környező megyék számára is.

Nagy Balázs pedig azt mondta, fontos, hogy a megyék megismerkedjenek, hiszen a fejlődéshez elengedhetetlen, hogy a várható fejlesztések kapcsolódjanak, kiegészítsék egymást. Hozzátette, a térségi fejlesztéseket össze kell hangolni például a turizmus tekintetében, és fontos, hogy azok egymásra épüljenek.

Forrás: Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

More in Debrecen, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Nógrád megye, Pajna Zoltán, Papp László
Close