full screen background image
Search
2021. május 14. péntek -
  • :
  • :

Felújították az orvosi rendelőt Kosdon

Felújították az orvosi rendelőt Kosdon

2020.12.11. Az egészségügyi alapellátás megfelelő infrastrukturális hátterének biztosítása és a szolgálgatási színvonal növelése érdekében egy új épület építése indokolt volt a településen, hogy a betegellátás megfelelő színvonalon, a jogszabályi kötelezettség teljesítésével tudjon működni.

Az új egészségházban védőnői szolgálat, háziorvosi és fogorvosi rendelőt alakítottak ki, a szükséges kiszolgáló helységekkel együtt. Az épületben az alapellátáson túl további egészségfejlesztési programokhoz kapcsolódó igényeket, szükségleteket is képes kielégíteni.

A projekt célja volt a települési egészségügyi alapellátás infrastrukturális és eszközállományának fejlesztése, a szolgáltatások minőségi javítása és bővítés, valamint hosszabb távon a lakosság egészségben eltöltött életéveinek növelése, a betegségek megelőzése, az életminőség javítása és munkaképesség mielőbbi visszaállítása.

A projekt megvalósításához Kosd 127 millió Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült, melyet 6,6 millió Ft önrésszel egészített ki.

A támogató neve: Pénzügyminisztérium

A támogatás forrása: Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból.

Forrás: Pest Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

More in egészségügy, Kosd
Close