full screen background image

Fecskelakásokkal segíti a fiatalok helyben maradását Kunszentmiklós

Fecskelakásokkal segíti a fiatalok helyben maradását Kunszentmiklós

2021.01.15. Kunszentmiklóson átadásra került hét felújított önkormányzati lakás. A fecskelakások a helyben lakó, a környéken dolgozó fiatalok önálló életkezdését segíti, támogatja. A felújított, és új lakásokban az életkezdéshez szükséges bútorok és háztartási eszközök is beszerzésre kerültek. A későbbiekben pályázó fiatalok két évig ingyen lakhatnak a lakásokban, egyedül a rezsiköltségeket kell megtéríteniük. Kunszentmiklós önkormányzata ezen lakhatási támogatások biztosításával támogatja a közös életet kezdő fiatalok mindennapjait, hozzájárulva ezzel a település népességmegtartó erejéhez.

Kunszentmiklós otthonteremtő-, és életpálya tervezést segítő programjának keretén belül került kivitelezésre több lakás felújítása és kialakítása. A Bankós Károly utcai ingatlan leromlott állapotú, patinás múltú épületének 4 lakása került átépítésre. Megújult az épület utcafronti díszes homlokzata, a belső lakások innovatív, belső teret kaptak. Az elektromos hálózat, a gépészeti hálózat, a fűtés korszerűsítése, a nyílászárók cseréje, a burkolatok és fürdőszoba berendezéseinek cseréje komfortos életfeltételeket biztosít a lakók számára.

További lakások felújítása és kialakítása történt meg a Kossuth Lajos utcai társasházban is. A leromlott állapotú többlakásos épület külső homlokzatának és tetőszerkezetének, közös használatú helységeinek felújítása, valamint homlokzati nyílászáróinak cseréje történt meg. A földszinten a meglévő garázs helyén egy teljesen akadálymentes lakás is került kialakításra. A padlástérben további két új lakás épült, melyek a mai kor igényeinek megfelelő energiatakarékos fűtési rendszerrel rendelkeznek. A felújított, és új lakásokhoz az életkezdéshez szükséges bútorok és háztartási eszközök is beszerzésre kerültek. – hűtőszekrény, mosógép, tűzhely, mikro, szerkény, étkező asztal és székek, ágy, íróasztal.

A Kossuth Lajos utcai ingatlan felújítása szorosan kapcsolódik a szomszédos egészségügyi központ fejlesztéséhez, valamint szintén a közelben lévő Virágh Kúria múzeum felújításához A korábban leromlott állapotú környék a három fejlesztés által Kunszentmiklós város központjához méltó módon újult meg.

Várhatóan a jövő évben a közeli Szent Erzsébet téren is nagy ívű zöldterület fejlesztés valósul meg a Zöld város pályázat keretében.

Forrás: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

More in Bács-Kiskun megye, fiatalok, ingatlan
Close