full screen background image

Elkészült a csapadékvíz-elvezető rendszer Kakasdon

Elkészült a csapadékvíz-elvezető rendszer Kakasdon

2022.09.23. TOP (Terület- és településfejlesztési Operatív Program) projekt által valósult meg a csapadékvíz okozta problémákat kezelő vízelvezető rendszer, ami három ütemben készült el. A harmadik ütemben mintegy hatszáz méteres szakaszon újult meg Kakasdon többek között a Faluárok és a Keszli árok. A burkolt medrek – hasznos funkciójukon túl – a rendezett település összképéhez is hozzájárulnak.

A teljes mértékben támogatott TOP-2.1.3-16-TL1-2019-00006 azonosítószámú projekt 138 833 277 forint forrást foglalt magában, amivel a 2011-ben megkezdett vízelvezető rendszer kiépítését fejezhették be a belterületi részeken.

A munkálatokkal párhuzamosan (önkormányzati forrásból) megújult és ismét eredeti állapotában látható egy vízforrás is – a helyiek által csak Csurgóként ismert víznyerő hely –, ami a felújított szakaszon belül található – mondta el Schellné Simcsik Orsolya, Kakasd polgármestere. A településvezető emlékeztetett, hogy a projekthez kapcsolódóan szemléletformáló akciókra is sor került: helyi lakosokkal együtt ültettek facsemetéket a vizes árok mellett. Ezzel hozzájárultak a falu zöld környezetének helyreállításához, hiszen a munkálatok során kivágott fák pótlását elengedhetetlennek vélték. A fásításon túl lakossági fórumra is sor került, ahol a kakasdiak a projekt fejleményeiről tájékozódhattak.

A település fekvéséből adódóan visszatérő problémát okozott a hirtelen lezúduló nagymennyiségű csapadékvíz. Ennek tükrében nagy örömöt jelentett mindenkinek, hogy a csapadékvíz-problémákat sikerült orvosolni a fejlesztéssel.

Forrás: Tolna Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

More in Kakasd, Tolna megye, TOP
Close