full screen background image
Search
2021. február 25. csütörtök -
  • :
  • :

Bölcsődeberuházás Balatonszabadiban és Somogyváron

Bölcsődeberuházás Balatonszabadiban és Somogyváron

2020.12.16. Balatonszabadiban befejeződött, Somogyváron a napokban kezdődik bölcsődeépítés, a beruházás hiánypótló mindkét somogyi községben – tájékoztatták az érintett önkormányzatok az MTI-t.

A 3 ezer lakosú Balatonszabadiban mintegy 40 gyermek születik évente, bölcsődei ellátást eddig a településtől 11 kilométerre Ságváron és 7 kilométerre Siófokon lehetett igénybe venni.

A község két csoportszobát és kiszolgáló helyiségeket is magában foglaló bölcsődéje 118 millió forint európai uniós és kormányzati forrásból épült meg, a kivitelezésnek része volt a helyi óvoda átalakítása, gépészeti korszerűsítése, bölcsődei játszó- és udvari eszközök beszerzése, valamint az udvarrendezés is.

A fejlesztésnek köszönhetően a 12 új bölcsődei férőhely mellett 30-cal nőtt az óvodai férőhelyek száma – tették hozzá.

Somogyvár 14 férőhelyes bölcsődéje 200 millió forintból jövő év végére készülhet el. A kétszintes, 256 négyzetméteres, akadálymentesített ingatlanban a tervek szerint lesz csoportszoba, többfunkciós foglalkoztató-nevelői szoba, pihenőhelyiség, mosoda és babakocsi-tároló is.

A települések önkormányzatai a beruházások szükségességét az életminőség, a gyermeket vállalók foglalkoztathatóságának javításával, a családok, a hátrányos helyzetű gyermekek segítésével indokolták.

* A kép illusztráció

MTI
Vélemény, hozzászólás?

More in Balatonszabadi, bölcsőde, Somogy megye
Close