full screen background image
Search
2021. március 1. hétfő -
  • :
  • :

Beleillik a városképbe az új piac Hajdúsámsonban

Beleillik a városképbe az új piac Hajdúsámsonban

2020.09.22. A városnak nagy látogatottságú piaca van, ezért már időszerű volt a beruházás.

Ezt Antal Szabolcs polgármester mondta a szeptember 22-i átadó ünnepségen. Úgy fogalmazott: a piac a mai napig meghatározó, fontos szerepet tölt be a települések életében, hiszen a vásározások mellett találkozások helyszínéül is szolgál. Az új létesítmény amellett, hogy modern, korszerű, beleillik a városképbe is.

Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke köszöntőjében elismerte a településvezető munkáját. Azt mondta: a megye legdinamikusabban növekvő lakosságszámmal rendelkező városában nem egyszerű az igényeket lekövetni. Hozzátette továbbá: nemcsak most, a pandémiás helyzetben fontos, hogy helyben megtermelt élelmiszereket fogyasszunk, hiszen minőségi, egészséges termékekre mindig szükség van. Pajna Zoltán további pályázati lehetőségekre hívta fel a figyelmet, például a termelési kultúra javítására a Vidékfejlesztési Operatív Program keretében is van mód igényeket megfogalmazni. Közölte azt is, hogy heteken belül kiderülhet, milyen összeggel gazdálkodhatunk a 2021-2027-es időszakban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében.

Tasó László országgyűlési képviselő pedig méltányolta a Zöld Város Programot, mely által szerinte egyfajta szemléletformálás is megvalósulhat a lakosság felé. Úgy fogalmazott: az utóbbi időben átadott útfejlesztések révén is kinyílt a világ Hajdúsámsonnak. Mint mondta: hazánk legnagyobb ereje és tartaléka a vidékben rejlik, ezért a remények szerint a következő ciklus forráselosztásánál ez meglátszik majd.

A hajdúsámsoni piac a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program „Zöld város kialakítása Hajdúsámsonban” elnevezésű projekt egyik elemeként készült el, 346 millió forint támogatással. Területe 1157 m2, fedett és nyitott elárusító helyekkel együtt, és egy 39 férőhelyes parkoló, valamint kerékpártároló is tartozik hozzá.

Forrás: Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

More in Hajdú-Bihar megye, Hajdúsámson, Pajna Zoltán, piac, Tasó László, TOP
Close