full screen background image
Search
2021. május 14. péntek -
  • :
  • :

Befejeződött Ecseren a Cserfa Kuckó Óvoda bővítése és teljes megújítása

Befejeződött Ecseren a Cserfa Kuckó Óvoda bővítése és teljes megújítása

2021.02.19. A Pest megyei Ecser Nagyközség Önkormányzata a PM_OVODAFEJLESZTES_2017/80 azonosítószámú, „Cserfa Kuckó Óvoda bővítése” című projekt keretében 148.116.532 forint vissza nem térítendő támogatásban részesült, melyből a Grassalkovich téren lévő Cserfa Kuckó Óvoda bővítése és fejlesztése valósult meg.

A fejlesztés részeként a meglévő két csoportszoba mellé egy új csoportszoba épült, amely lehetővé teszi a korábbi férőhelyen túl, további 20 gyermek felvételét az óvodába. Az új csoportszoba mellett sportszertárral rendelkező tornaszoba is létesült, így a jövőben a gyerekek megfelelő körülmények között sportolhatnak majd. A megvalósult tornaszoba, központi elhelyezkedéséből és méretéből adódóan, a sportoláson túl a közösségi rendezvényeknek is helyt adhat. Az épület az előírásoknak mindenben megfelelő, korszerű melegítőkonyhával, új vizesblokkokkal és öltözőkkel is kiegészült. Az épület új, akadálymentes bejárata a főhomlokzat közepén kapott helyet.

A földszinten minden közösségi funkció akadálymentesen elérhető mind a gyermekek, mind a szüleik számára. Az előzőeken túl, az épület egységes tetőszerkezetet kapott, valamint az új épület körül járda készült és a meglévő épületrész körül is elkészültek a javítások. Az udvaron a gyermekek életkori sajátosságait figyelembe véve új, szabványnak megfelelő játékok kerültek telepítésre.

A korszerű kialakítás, bővítés hatására a gyerekek jobb körülmények között járhatnak óvodába, csökken a helyhiány miatti eljárás más településekre, illetve az óvoda intézményének dolgozói jobb körülmények között tudják a feladatukat végezni.

A projekt az „Önkormányzati tulajdonú óvodai ellátást nyújtó intézmények fejlesztésének támogatása Pest megyében” című, PM_OVODAFEJLESZTES_2017 kódszámú pályázati kiírás keretében, a Pénzügyminisztérium támogatásával, a Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtandó célzott pénzügyi támogatásból valósult meg. A sikeres közbeszerzési eljárás lefolytatását követően a kivitelezést a K-L Trade Kft végezte el.

www.pestmegye.hu
Vélemény, hozzászólás?

More in Ecser, óvoda
Close