full screen background image
Search
2021. március 1. hétfő -
  • :
  • :

Átadták a szigetszentmiklósi Igazgatási Központot

Átadták a szigetszentmiklósi Igazgatási Központot

2017.03.07. A több mint nyolcezer négyzetméteres új létesítményben 270-en dolgoznak. Az igazgatási központot Orbán Viktor miniszterelnök adta át.

Szigetszentmiklós is egy dinamikusan fejlődő település, amelynek lakossága 1990 óta megduplázódott, így már kinőtte régi intézményeit. Egy romos épület megvásárlásával és felújításával új igazgatási központ jött létre – mondta.

Rámutatott, a település önerőből nem lett volna képes új igazgatási központjának létrehozására, ezért kormányzati segítséggel sikerült egy romos épületet 4,4 milliárd forintból felújítani a célra. Az új közigazgatási központ elkészült, és 270 dolgozó munkahelye lesz.

A miniszterelnök hozzátette: ezzel a 2010-ben indult program lezárult, pénteken átadták az utolsó kormányablakot is. Emlékeztetett: a mára több mint 1500 féle eljárás elintézésére lehetőséget adó egységes kormányablakok kialakítását Navracsics Tibor kezdte el miniszterként és Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter zárta le a folyamatot.

A munka céljának nevezte, hogy az átalakított közigazgatás méltó legyen az ezeréves keresztény államhoz, de megfeleljen a 21. századi modern társadalom elvárásainak is.

Az átadón részt vett Szabó István, a megyei közgyűlés elnöke és dr. Szűcs Lajos, Pest megye fejlesztési biztosa.

MTI

Fotó: Katona László, Pest Megye Lapja
Vélemény, hozzászólás?

More in Orbán Viktor, Pest megye
Close