full screen background image
Search
2021. március 1. hétfő -
  • :
  • :

Átadták a megújult színpadot Nagyváradon

Átadták a megújult színpadot Nagyváradon

2019.12.17. A román-magyar kulturális fejlesztési projekt (ROHU-445) része a korszerűsítés, melynek köszönhetően a Nagyváradi Állami Színházban méltó körülmények között játszhat a magyar és a román társulat.

A december 16-i átadón elhangzott: a 120 éves épület már lehetővé teszi a modern technikákat használó vendégelőadások fogadását, és műszakilag az eddiginél magasabb színvonalú, még látványosabb produkciók létrehozását. Az ünnepségen Papp László, Debrecen polgármestere elmondta: a nagyváradi korszerűsítést a debreceni Latinovits Színház befejezése követi, a munkálatok jövőre kezdődnek.

Az eseményen a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzatot Bulcsu László alelnök képviselte, aki a határon átnyúló kapcsolatok fontosságát hangsúlyozta, amelyben komoly pénzügyi alapot jelentenek az Interreg forrásból származó határmenti pályázatok. Mint mondta: napjainkban kérdőjelek vannak az említett pályázatok jövőjével kapcsolatban. Kérte a döntéshozókat, hogy a keretek csökkentése helyett vegyék fontolóra azok emelését, továbbá biztosítsanak szabadabb pályázati lehetőségeket a kedvezményezetteknek. A következő időszak ugyanis a regionális együttműködések időszaka lesz.

Forrás: Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

More in Bulcsu László, Erdély, Hajdú-Bihar megye, Nagyvárad, Papp László
Close