full screen background image
Search
2021. május 14. péntek -
  • :
  • :

Arcmaszkokkal támogatja településeit a Somogy Megyei Önkormányzat

Arcmaszkokkal támogatja településeit a Somogy Megyei Önkormányzat

2020.11.18. Több mint 1500 plexi arcmaszkkal járul hozzá 108 somogyi település koronavírus járvány elleni védekezéséhez a megyei önkormányzat. Az első darabokat szerda délelőtt adta át Biró Norbert a Kaposvári Vigasságok terén Horváth Győzőnek, Iharos polgármesterének.

Az átadáson a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke kiemelte: Somogy a szerencsésebb megyék közé tartozik a Covid fertőzöttség szempontjából. Nálunk kevesebb megbetegedés csak Tolnában van. A járvány terjedését azonban nem tudjuk egyik pillanatról a másikra megállítani, de tehetünk azért, hogy lelassuljon. Ezért is döntöttünk úgy, hogy támogatjuk településeinket a vírus elleni védekezésben. A beérkezett igények alapján 1523 db plexi arcmaszkkal támogat 108 somogyi települést a megyei önkormányzat.

Készletünk nem ürült ki, így terveink szerint a szociális szférában dolgozók számára is lehetőséget biztosítunk. Az eszközök nyújtanak bizonyos szintű védelmet, de ez önmagában még nem elégséges a vírus terjedésének megakadályozására, ezért arra kérek mindenkit, legyen fegyelmezett.

A szabályok betartásával, a találkozások számának csökkentésével mi magunk is tehetünk egészségünk megőrzése érdekében.Horváth Győző elmondta, hogy nagy segítség településüknek a támogatás, különösen azok számára, akik szorosabb kontaktusba kerülnek a lakossággal, az esetleges fertőzöttekkel. A megyei önkormányzat felhívása alapján háziorvosok, gyermekorvosok, orvosi asszisztensek, védőnők, illetve az önkormányzati hivatalban az ügyfelekkel közvetlenül érintkező munkatársak, falugondnokok számára igényeltek védőeszközt a települések.

Forrás: Somogy Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

More in Bíró Norbert, Iharos, koronavírus, önkormányzat, Somogy megye
Close