full screen background image

Emmi: 300 millió forint közművelődési intézmények gyarapítására, felújítására

Emmi: 300 millió forint közművelődési intézmények gyarapítására, felújítására

2018.03.28. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) 300 millió forintos keretösszeggel pályázatot hirdet közművelődési érdekeltségnövelő támogatásra, amelyet a közművelődési intézmények és közösségi színterek műszaki-technikai eszközállományának, berendezési tárgyainak gyarapítására, épületének karbantartására, felújítására lehet felhasználni.

Az Emmi Kultúráért Felelős Államtitkárságának szerdai közleménye szerint a támogatásra olyan települési önkormányzatok pályázhatnak, amelyek saját fenntartásban vagy közművelődési megállapodás keretében közművelődési intézményt, közösségi színteret működtetnek.

A vissza nem térítendő költségvetési támogatást a települési önkormányzatok által vállalt önrész arányában állapítják meg. A támogatás minimális mértéke 100 ezer forint.

A 300 millió forintos keretösszeg 40 százalékát a települési önkormányzatok által 2016. január 1-jét követően alapított intézményeknek vagy közösségi színtereknek szánják, a fennmaradó 60 százalékot pedig a többi, települési önkormányzat által fenntartott vagy az önkormányzattal kötött közművelődési megállapodás alapján működő intézmény vagy közösségi színtér kapja.

A pályázatokat elektronikus úton, a Magyar Államkincstár által üzemeltetett elektronikus rendszeren keresztül lehet benyújtani.

MTI




Vélemény, hozzászólás?

More in EMMI, Magyarország, önkormányzat
Close