full screen background image

Új bölcsőde várja a legkisebbeket Hajdúdorogon

Új bölcsőde várja a legkisebbeket Hajdúdorogon

2023.01.16. Az egyházi fenntartású intézményt 2023. január 12-én avatták fel.

A Szent Anna Görögkatolikus Bölcsőde uniós forrás felhasználásával épült, a beruházásra a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében nyert mintegy 350 millió forint támogatást a Hajdúdorogi Metropolitai Egyház. A 24 férőhelyes, kétcsoportos intézményben a vezető mellett két-két kisgyermeknevelő és 1-1 dajka várja a gyerekeket.

Az átadó ünnepségen Kocsis Fülöp érsek-metropolita megszentelte az épületet, majd Horváth Zoltán, Hajdúdorog polgármestere köszöntötte a megjelenteket. Hangsúlyozta, az egyházi intézményi fejlesztésekhez elengedhetetlen a kormány, az országgyűlési képviselő és a vármegye önkormányzatának támogatása, valamint a képviselő-testület munkája.

Dr. Vitályos Eszter miniszterhelyettes is részt vett az eseményen, aki kiemelte, hogy a kormány kiemelten kezeli a családok védelmét és támogatását és ahogy ez az ünnepség is mutatja, a cél, hogy megoldható legyen a gyermekelhelyezés a szülők számára, az édesanyáknak ne kelljen választaniuk a család és a munkavállalás között.

Pajna Zoltán, a vármegyei közgyűlés elnöke pedig beszédében elmondta, hogy az elmúlt időszakban a vármegye rendelkezésére álló forrás több, mint 10 százalékát fordították bölcsődei és óvodai férőhelyek bővítésére. 32 településen összesen 36 projektet valósítottak meg, ezzel 675 férőhelyet hoztak létre.

Forrás: Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

More in bölcsőde, Hajdú-Bihar megye, Hajdúdorog
Close