full screen background image

Tatán, Esztergomban és Tatabányán is vendégül látják az éhes mentősöket

Tatán, Esztergomban és Tatabányán is vendégül látják az éhes mentősöket

2021.04.10. Tatai, esztergomi és tatabányai vendéglátóhely is csatlakozott az országos akcióhoz, ami az ebédvásárlás miatt feljelentett mentőtiszt esete kapcsán indult.

Ahogy arról beszámoltunk, húsvétkor feljelentettek egy mentőst, aki társával egy budapesti hamburgerezőnél állt meg, hogy ebédet vegyenek maguknak. A rosszindulatú szemtanú szerint ez a kevesebb mint két perces „kitérő” nem fér bele a mentőtisztek életébe és munkavégzésébe.

Az országon futótűzként söpört végig a hír, s mint várni lehetett, hatalmas visszhangja volt, rengetegen háborodtak fel s vették védelmükbe a jogtalanul megvádolt mentősöket. A vendéglátósok pedig tovább mentek: sorra teszik közzé a felhívásokat, miszerint várják a mentőtiszteket egy ingyen ebédre, hamburgerre vagy épp kávéra, hogy ezzel is kifejezzék szolidaritásukat és nagyrabecsülésüket a hétköznapi hősök felé.

Komárom-Esztergom megyéből is egyre többen csatlakoztak a nemes kezdeményezéshez. Komárom, BokodTatabánya és Dunaalmás után az esztergomi Szalma Csárda is így tett, ahol szombaton és vasárnap ingyen ebéddel kedveskednek a betérő mentősöknek, akik akár telefonon előre megrendelhetik a kívánt ételt, hogy ennyivel is több idejük maradjon a mi szolgálatunkra.

Tatán, a városi piacon található Húsbolt és Pecsenyéző pedig egész hónapban magyaros finomságokkal és frissítő kávéval kedveskedik a betérő mentősöknek.

Csiki Gézáné Éva e-mailben informálta hírportálunkat arról, hogy a Szent Borbála Kórház előtti buszmegállóban található Fornetti üzletben ő is kávéval és süteménnyel várja a szolgálatban levő mentőtiszteket a hónap minden napján, hogy ezzel fejezze ki tiszteletét, egyszersmind köszönetet mondjon nekik a kitartásukért és segítőkészségükért.

Ti is hallottatok hasonló felajánlásról? Írjátok meg, küldjétek el a kemma@kemma.hu e-mail címre, hogy minél több mentőshöz eljusson a hír!

Forrás: kemma.hu
Vélemény, hozzászólás?

More in Esztergom, Komárom-Esztergom megye, mentők, Tata
Close