full screen background image

Sikeres volt a ThreeT projekt helyi zárókonferenciája!

Sikeres volt a ThreeT projekt helyi zárókonferenciája!

2021.04.28.  Sikeresen lezajlott a ThreeT (PGI05391) elnevezésű, INTERREG EUROPE Programban megvalósításra kerülő projekt online helyi zárókonferenciája, amelyben a Vas Megyei Önkormányzati Hivatal (VMÖH), mint projektpartner vesz részt április 21-én.

A konferenciát, melyen 56 fő vett részt, Dr. Balázsy Péter, a Vas Megyei Önkormányzati Hivatal megyei jegyzője nyitotta meg, aki hangsúlyozta a projekt központi fontosságát és illeszkedését a megye turisztikai koncepciójába.

A projekt menetéről, tapasztalatairól, eredményeiről, és a számszerűsíthető indikátorokról Németh Adrienn projektkoordinátor számolt be. Előadásának központjában a megvalósulás folyamata állt, kiemelve mindazokat a kulcsfontosságú eseményeket és partnerségi dinamikákat, amelyek elvezettek oda, hogy a projekt első fázisa eredményesen, egy helyi cselekvési tervvel zárult.

Az akcióterv, melynek hármas tagolása a KOORDINÁCIÓ-KITERJESZTÉS-FEJLESZTÉS hármas beavatkozási logikát követi, a meglévő értékekre építve tervezi ösztönözni a tematikus utak és a kapcsolódó értékek, szolgáltatások gazdáinak együttműködését, hálózatuk és élménykínálatuk bővítését, a minőség általános javítását.

Katona Zsuzsanna, a Pénzügyminisztérium programirányító referense beszámolt a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) turisztikához kötődő felhívásainak eredményeiről. Előadásából egyértelműen láthatóvá vált a téma jelentősége, Vas megye komoly munkája és eredményei.

A VMÖH előtt álló legnagyobb aktuális feladat a megye kerékpáros hálózati tervének kidolgozása. Ennek folyamatát, és az itt priorizált fejlesztéseket mutatta be a munkát koordináló Dr. Kondora Bálint. Beszámolt róla, hogy a korábbiakban lefektetett alapelvek mentén a kijelölések és fejlesztések egyaránt ütemesen haladnak, és kiemelte a teljes hálózatra legnagyobb hatással lévő kulcsfejlesztéseket.

„A projekt az Interreg Europe Programból, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, az Európai Unió és Magyarország társfinanszírozásával valósul meg.”

Forrás: vas Megyei Önkormányzat. A kép illusztráció.
Vélemény, hozzászólás?

More in Interreg Europe, konferencia
Close