full screen background image
Search
2021. február 26. péntek -
  • :
  • :

Mini bölcsőde épül Fertőszéplakon

Mini bölcsőde épül Fertőszéplakon

2021.02.20. A nyolc férőhelyes intézmény 114 millió forintból épül meg és a tervek szerint 2022 nyarára készül el a Győr-Moson-Sopron megyei településen.

Az ünnepélyes alapkőletételen Barcza Attila, a térség országgyűlési képviselője kiemelte, a beruházás az iskola és óvoda közelében valósul meg, ami nagyon praktikus a családoknak, így minden szempontból illeszkedik majd a kisgyermekek igényeihez. „Térségünkben folyamatosan tapasztalhatjuk, mennyi intézmény újul meg és épül. Magyarország Kormánya elkötelezett abban, hogy a gyerekek minél jobb és szebb körülmények között nőhessenek fel”- tette hozzá.

„A bölcsőde területfejlesztési szempontból azért fontos, hogy a kisebb településeken is városias szolgáltatásokat tudjunk nyújtani, segíti a munkaerőpiacot és ezáltal a gazdaságot. Ez a szemlélet lehetőséget ad arra, hogy az édesanyák a gyermekvállalás után mielőbb visszamehessenek dolgozni, ha szeretnének. Fontos eleme továbbá a kormányzati családpolitikának is, hiszen, ha azt szeretnénk, hogy több gyermek szülessen, akkor jó színvonalú intézményekre van szükség”- mondta el az ünnepségen Németh Zoltán. A megye elnöke azt is kihangsúlyozta, a bölcsődék a helyi identitás kialakításához is nagyban hozzájárulnak.

Kóbor Attila polgármester emlékeztetett, a település pedagógiai intézményei az elmúlt időszak beruházásainak köszönhetően korszerűbbek lettek, így ma már ismét száznyolcvan gyerek jár az iskolába. „Nagyon sok fiatal családdal büszkélkedhetünk, hiszen folyamatosan építünk különféle lakóparkokat, amely következtében növekszik a település népessége, és fiatalodik is. Ez a kedvező folyamat hozta létre azt az igényt, hogy bölcsődénk is legyen”- mondta.

Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat. Fotó: Griechisch Tamás
Vélemény, hozzászólás?

More in Barcza Attila, bölcsőde, Fertőszéplak, Győr-Moson-Sopron
Close