full screen background image

Megnyílt az új üllői piac

Megnyílt az új üllői piac

2021.04.27. Üllőn megnyílt a kiskereskedelmi piac, amely többfunkciós épületként egyedülálló lehetőségeket biztosít majd az ott élőknek.

2019 tavaszán a Pénzügyminisztérium által kiírt “Helyi piacok fejlesztése Pest megye területén” című pályázaton – a maximális – 150 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a település új piac megépítésére. A kivitelezéséhez szükséges több, mint 360 millió forintot meghaladó önerőt Üllő Város Önkormányzata saját költségvetési forrásból biztosította 2020-2021-ben. 2020. január 2-án írták alá az új piac kivitelezésére vonatkozó vállalkozási szerződést, 11 hónap alatt elkészültek a kivitelezési munkák.

A korszerű és modern létesítmény 796 m2 bérbe adható területtel rendelkezik, amely több, mint 40 elárusító helyet, 14 db üzlethelyiséget foglal magában, de helyet kaptak a szükséges kiszolgálóhelyiségek (irodák, illemhelyek stb.), valamint mozgóárusításra is lehetőség nyílik. Az új piac nyitott terekkel és nagyobb részben fedett, fényáteresztő tetőszerkezettel készült. Közvetlen kapcsolata a városközponttal és a sétálóutcával alkalmassá teszi komplex események és tematikus vásárok lebonyolítására is.

A létesítmény környékén összesen 124 gépjármű parkolására nyílik lehetőség, ebből a projekt keretében 13 db új parkoló, valamint 30 kerékpár befogadására alkalmas tárolót alakítottak ki. A beruházás részeként parkosításra és zöldfelület építésre is sor került, szelektív hulladékgyűjtőkkel és tervezett piaci aktivitásokkal hívják majd fel a figyelmet a környezetvédelem fontosságára.

Pest megyében 20, a főváros vonzáskörzetében fekvő település élelmiszerpiaca újul meg.

www.pestmegye.hu
Vélemény, hozzászólás?

More in Pest megye, piac
Close