full screen background image
Search
2021. február 28. vasárnap -
  • :
  • :

Év végére elkészül a csapadékvíz-elvezetési rendszer Csikóstőttősön

Év végére elkészül a csapadékvíz-elvezetési rendszer Csikóstőttősön

2021.02.19. A Béke és Szabadság utcákat érintve újulhat meg a csapadékvíz-elvezetési rendszer a Tolna megyei Csikóstőttősön, köszönhetően egy közel 200 milliós, önerő nélkül finanszírozott TOP projektnek. A tervek szerint mintegy két kilométernyi szakasz épül meg december 31-ig.

Eddig csupán földárok volt a Hunyadi téren, viszont a jövőben burkolt árokmeder kerül kialakításra. A Szabadság utcán a Hunyadi térig zárt csatornaszakasz épül, amelyre rácsos fedőlapok kerülnek, ugyanis a nyílt vízelvezetés ezen a részen nem kivitelezhető. A Béke utcában pedig átépítik a kapubejáró átereszeket, valamint az árkokat is burkolattal látják el. Az új vízelvezetők a település közelében húzódó Hábi csatornába – egy szintén újonnan épülő hordalékfogón keresztül – torkollanak.

A Csikóstőttős Község Önkormányzata által elnyert 195 400 944 forintos, TOP-2.1.3-16-TL1-2019-00009 azonosítószámú projekt összesen 1981,6 folyóméter hosszúságú csatorna és a kapcsolódó, fent említett eszközök megvalósítását foglalja magában. A tervek egy rendezett, csapadékvíz-problémáktól mentes település képét vetítik előre.

A megvalósulást segítendő sikeres közbeszerzési eljárás után a szerződéskötésre is sor került: 2021. február 17-én Kreb Imre polgármester, valamint az ALISCA BAU Építőipari Zrt. vezérigazgatója, Fülöp István látta el aláírásával a dokumentumot.

Forrás: Tolna Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

More in Csikóstőttős, Tolna megye, TOP
Close