full screen background image
Search
2021. február 26. péntek -
  • :
  • :

Eredményes a Hajdú-Bihar megyei paktum működése

Eredményes a Hajdú-Bihar megyei paktum működése

2021.02.12. A partnerségi megállapodásnak is köszönhetően javult a megye gazdasági, illetve foglalkoztatási helyzete.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program „Megyei szintű foglalkoztatási megállapodás, foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködés” elnevezésű kiírására – konzorciumi partnereivel közösen – sikeresen pályázott a megyei önkormányzat a 2014-2020-as fejlesztési időszakban.

A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatallal, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzati Hivatallal és a Hajdú-Bihar Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft-vel konzorciumi partnerségben hozta létre a Hajdú-Bihar Megyei Foglalkoztatási Paktumot, mely – Debrecen közigazgatási területén kívül – a megye teljes területére kiterjed. A cél a lakosság képzettségi színvonalának növelése, a tartós munkanélküliek számának csökkenése, a foglalkoztatási szint emelkedése, a megye népességmegtartó erejének fokozása, valamint az, hogy más régiókban élő polgárok számára is olyan vonzó élettérré váljon, mely munkahelyeket, megfelelő lakóhelyet és életkörülményeket biztosít. Ezáltal javul a megyében lévő vállalkozások termelékenysége, hatékonysága, foglalkoztatási képessége.

A program keretében létrejött a Megyeháza épületében működő Paktumiroda, mely folyamatos kapcsolatot tart fenn a vállalkozókkal, akik ezáltal tájékozódhatnak például az aktuális munkaerő-piaci szolgáltatásokról, képzésekről, támogatásokról. (További részletek: http://hbmpaktum.hu/)

A Paktum keretében

munkaerőpiaci programokban összesen 952 fő vett részt,
álláshoz összesen 583 fő jutott,
az álláshoz jutók közül a támogatás után hat hónappal állással rendelkezők száma pedig összesen 333 fő volt.
A program által Hajdú-Bihar megyében eddig 1868-an kaptak segítséget.

Forrás: Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

More in foglalkoztatás, Hajdú-Bihar megye
Close