full screen background image
Search
2021. február 26. péntek -
  • :
  • :

Az ÁSZ jelesre értékelte a Fejér Megyei Önkormányzatot és Hivatalát

Az ÁSZ jelesre értékelte a Fejér Megyei Önkormányzatot és Hivatalát

2021.02.17. Az Állami Számvevőszék első alkalommal értékelte egyidejűleg az összes magyarországi önkormányzat és hivatalaik integritását – korrupció elleni védettségét –, illetve a működést meghatározó lényeges szabályozási környezetük kialakítását.

Ennek keretében 2020. első negyedévében mintegy 26 szabályzat meglétét és tartalmát vizsgálta az ÁSZ a Fejér Megyei Önkormányzatnál és a Fejér Megyei Önkormányzati Hivatalnál.

A pénzügyi, szervezeti és működési szabályozás mellett vizsgálta vagyonnyilatkozatok megtételének rendjét, személyes adatok védelmére vonatkozó szabályokat, integritást sértő események kezelésének eljárásrendjét, a beszerzések lebonyolításával kapcsolatos eljárásrendet.

De vizsgálata kiterjedt az ajándékok, egyéb előnyök elfogadásának szabályozására, közérdekű bejelentések, panaszok kezelésének eljárásrendjére is.

Vizsgálatuk azon kérdésekre kereste a választ, hogy megteremtette-e az önkormányzat elnöke és jegyzője a csalásmentes integritást biztosító alapvető feltételeket, kialakította-e a hivatal jegyzője a beszámoló szabályszerű elkészítését, valamint a csalásmentes integritást biztosító alapvető feltételeket, éltek-e a lehetőséggel, hogy csökkentsék a rendszerszintű kockázatokat, milyen kockázatot hordoz az ellenőrzött szervezet fennálló integritása?

Dr. Molnár Krisztiánnak, a Fejér Megyei Közgyűlés elnökének örömére szolgált, hogy – hiánypótlás, további intézkedés nélkül – az Állami Számvevőszék jelesre értékelte mind a Fejér Megyei Önkormányzatot, mind a Fejér Megyei Önkormányzati Hivatalt.

Forrás: Fejér Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

More in ÁSZ, Fejér megye, Molnár Krisztián
Close