full screen background image
Search
2020. augusztus 15. szombat -
  • :
  • :

Szelidi-Tó, Dunapataj-Szelid Üdülőfalu

Szelidi-Tó, Dunapataj-Szelid Üdülőfalu

2020.07.27. Ha nem is Győrtől Mohácsig, de megnéztük, július végén, augusztus elején milyen helyeken strandolhatunk, hűsölhetünk, horgászhatunk a nagy folyam, a Duna partján, vagy közelében a környékünkön. Ehhez a kalocsai járás Duna-menti településeinél változatosabb helyeket persze aligha találhatunk, hiszen a koronavírus-járvány árnyékából kilépő községek, üdülőhelyek mostanában annál is szebb arcukat mutatják, mint amilyennek korábban láttuk azokat. Már csak azért is, mert a megyei önkormányzat TOP-os és a JETA pályázati forrásaiból szinte mindenhol komoly infrastrukturális, vendégcsalogató, vendégmarasztaló fejlesztések történtek.

Kezdjük a vízparti lazulásunkat a pünkösdi szezonnyitó óta idén is újdonságokat tartogató Szelidi-tóval, Dunapataj- Szelid üdülőfaluval, ahol immár a nagyközönség is birtokba vehette a 333 milliós TOP-fejlesztés részeként megépített turisztikai fogadóközpontot. A megye nyári idegenforgalma fősodrába tartozó Szelidre immár kivilágított, kitűnő minőségű kerékpárúton is kitekerhetünk. Aki nem feltétlenül a Szittyótér nyüzsgésére vágyik, az a tó szemben lévő partján fekvő Bodzás, Húsfoka üdülőterületre is kitűnő, a nemrégiben átadott megújult aszfaltúton juthat. Áldás ez a horgászoknak is, akiknek az idei szezonban igencsak nincs okuk panaszra, partról, stégről vagy csónakból egyaránt eredményesek.

Szelid elsősorban a családosok, az új vízparti játszóterek, csúszdák, a kulturált környezet miatt lett a kisgyermekeket nevelők kedvelt üdülő – és kirándulóhelye. Az árak sem borsosak, ingyenes parkolás mellett 1000 forint az egész napos felnőtt belépő, így nem csoda, hogy ott jártunkkor még Debrecenből, Szolnokról, Nyíregyházáról, Budapestről érkezett olyan baráti társasággal is találkoztunk, akik nem győzték dicsérni Szelidet, az immár 23- 24 fokos, selymes vizet. A nyári programkínálat is változatos, ráadásul ha a koronavírus engedi, döntően ingyenesek lehetnek a koncertek, filmvetítések. Az új fedett színpadnak és fedett nézőtérnek köszönhetően a közönség immár nincs kitéve az időjárás szeszélyeinek. Igazán egy-egy ilyen kiruccanás alkalmával csodálkozunk rá arra, mennyire jó, hogy a közelben hazánk egyik legnagyobb tava van, amely az üdülés, a testi, lelki, szellemi feltöltődés, az aktív turizmus egyik országosan kedvelt helye lett.

 

Forrás: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Bács-Kiskun megye, Szelidi-Tó, TOP
Close