full screen background image
Search
2020. szeptember 18. péntek -
  • :
  • :

Megújultak Dömsöd utcái

Megújultak Dömsöd utcái

2020.09.04. Dömsöd Nagyközség Önkormányzata sikeresen pályázott nyújtott az „Önkormányzati tulajdonú belterületi utak szilárd burkolattal történő kiépítésének, felújításának és korszerűsítésének támogatása gazdaságfejlesztési céllal Pest megye területén” című kiírásra. A pályázatot a Pénzügyminisztérium írta ki, melynek célja a települések népességmegtartó képességének növelése, a településkép javítása, és a munkahelyek gyorsabb megközelíthetőségének megteremtése, valamint a közúti közlekedés okozta környezetterhelés csökkentése.

Az önkormányzat a tervezett fejlesztés során 3 utca útburkolatának fejlesztését célozta meg: Bucsi köz, Petőfi Sándor utca és Széchenyi István út. Az elnyert 120 961 210 forintos támogatást az önkormányzat 21 321 379 forint önrésszel egészítette ki, így a projekt összköltsége 142 282 589 forint.

Ebből az összegből mintegy 1890 méter szilárd burkolatú önkormányzati belterületi út felújítása és korszerűsítése történt meg. Az útfelújításhoz kapcsolódóan megvalósultak a szikkasztó árkok tisztítása, és közlekedésbiztonsági fejlesztések is. A gyalogosközlekedés javítása érdekében a járda több szakaszon is fejlesztésre került, ezzel megteremtve a biztonságos és fenntartható közlekedés lehetőségét. A projekt részeként 10 db új KRESZ tábla került kihelyezésre és 1 db napelemes sebesség jelző tábla, ami tájékoztatja a gépkocsivezetőket az adott szakaszon mért sebességről.

A kivitelezési munkákat Sziget Szilárd Kft. végezte.
Projekt címe: Belterületi utak fejlesztése Dömsöd Nagyközség területén,
Projekt megvalósítási helye: 2344, Dömsöd, Bucsi köz, Petőfi Sándor utca, Széchenyi István út,
A projekt kezdésének dátuma: 2019. 07.15.
A támogató neve: Pénzügyminisztérium
A támogatás összege: 120 961 210 Ft
A támogatás forrása: Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból

www.pestmegye.hu
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Dömsöd, Pest megye
Close