full screen background image
Search
2020. augusztus 15. szombat -
  • :
  • :

Húsfeldolgozó üzemet avattak Hajdúnánáson

Húsfeldolgozó üzemet avattak Hajdúnánáson

2020.07.28. A 178 millió forintos belügyminisztériumi támogatásból készült beruházás a szociális szövetkezet vágóhídjához kapcsolódik.

A július 27-i ünnepségen Hoffman Imre, a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkára hangsúlyozta: a közfoglalkoztatás valódi értéket teremt Hajdúnánáson, a helyi sajátosságok életben tartása maradandó érték a jövő nemzedékei számára.

Tiba István országgyűlési képviselő is kitörési pontként emlegette a közfoglalkoztatási programot.

Szólláth Tibor polgármester pedig elmondta, hogy a város sokat tesz az egészséges életmód, az egészséges táplálkozás érdekében. Hozzátette: 2013-ban bevezették az első helyi márkát, a Nánási Portékát, azzal a céllal, hogy minél több helyi élelmiszer készüljön a közétkeztetés számára. Továbbá a szociális szövetkezet keretében savanyító-tartósító üzemet is létrehoztak, valamint a Kendereskertben állattenyésztés és növénytermesztés is folyik.

Az átadott vágóhídon hetente 50 sertést és kiskérődzőt vágnak le és dolgoznak fel, főként a helyi közétkeztetés számára. A szociális szövetkezet 18 közfoglakoztatottnak ad munkát élelmiszerfeldolgozó üzletágában.

Az avatón a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzatot Pajna Zoltán elnök képviselte.

Forrás: Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat. Fotó: MTI, FB
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in élelmiszer, Hajdú-Bihar megye, Hajdúnánás, Hoffman Imre
Close