full screen background image
Search
2021. január 24. vasárnap -
  • :
  • :

Átvette megbízólevelét a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés új tagja

Átvette megbízólevelét a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés új tagja

2020.12.21. Szabó Ferenc Lajosnak (Fidesz-KDNP) adta ki a Fehér Petra lemondásával megüresedett mandátumot a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területi Választási Bizottság – tájékoztatta a megyei önkormányzati hivatal az MTI-t.

Szabó Ferenc Lajos hétfőn a megyeházán vette a megbízólevelet Gulyás Zoltántól, a választási bizottság elnökétől és tette le az esküt Hubai Imre, a megyei közgyűlés elnöke közreműködésével – közölték.

A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy hétfőn hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt vádiratot nyújtott be Boldog István fideszes országgyűlési képviselő és nyolc társa, köztük Fehér Petra, a megyei közgyűlés korábbi alelnöke ellen a Fővárosi Törvényszéken. A KNYF jelezte, hogy Boldog István mentelmi jogát az Országgyűlés felfüggesztette, majd az ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki a képviselőt, aki nem ismerte el bűncselekmény elkövetését.

Az ügyről azt írták, hogy a Boldog Istvánhoz köthető elkövetői kör hivatali helyzetével, befolyásával visszaélve, jogellenesen befolyásolta a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) megyei pályázati eredményeit, majd elérték a kivitelezők irányított kiválasztását is. Mindezekért a vállalkozóktól jogtalan anyagi előnyt kértek és 2019 májusában 20 millió forintot kaptak tőlük.

MTI
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Jász-Nagykun-Szolnok megye, önkormányzat
Close