full screen background image
Search
2019. július 19. péntek -
  • :
  • :

Vietnámi delegáció érkezett a debreceni Megyeházára

Vietnámi delegáció érkezett a debreceni Megyeházára

2019.04.05. Együttműködési megállapodást kötött a vietnámi Phu Yen tartomány Népi Bizottsága és a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat.

A 2019. április 5-én, Debrecenben létrejött megegyezés elsősorban a termálvízzel kapcsolatos fejlesztési együttműködésekre koncentrál.

Ennek értelmében a felek a jövőben szoros együttműködésben népszerűsítik a meleg termálvizes fejlesztéseket, tapasztalatot cserélnek a termálturizmus népszerűsítésével kapcsolatban, közös projekteket kezdeményeznek a Magyarországon eredményesen használt technológiák alkalmazásával. Az együttműködés lehetőséget biztosít az egészségturizmusban rejlő gazdasági potenciál kiaknázásához, elősegíti a termálvizes üdülőhelyek üzleti kapcsolatainak létesítését, valamint segíti a vietnami fél által tervezett termálvíz kitermelést a környezet megóvása és a fenntarthatóság figyelembevételével.

Az aláírt dokumentumban foglaltak részét képezhetik a két ország között már létrejött gazdasági együttműködési programnak, mely tavaly ősszel egészséggazdasági és oktatási területtel bővült. Az együttműködési megállapodás a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés jóváhagyásával lép majd hatályba és öt évig érvényes.

Forrás: Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in együttműködés, Hajdú-Bihar megye
Close