full screen background image
Search
2019. április 23. kedd -
  • :
  • :

Veszprém és Kovászna megyei gyermekek táboroznak Csopakon

Veszprém és Kovászna megyei gyermekek táboroznak Csopakon

2018.07.06. A Veszprém Megyei Gyermek- és Ifjúsági Közalapítvány valamint a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász közreműködésével közel félszáz Veszprém és Kovászna megyei fiatal nyaral a Csopaki Üdülőfalu és Kemping területén július 2. és 8. között.

A kempingbe csütörtökön a Veszprém megyei közgyűlés elnöke és a közalapítvány egyik kuratóriumi tagja is ellátogatott. Polgárdy Imre és Horváth Ernő az ott táborozó 7 és 14 év közötti iskolásokkal és Szijártó Lászlóval, a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász igazgatójával is találkozott, majd diákokkal közösen hallgatták meg a tábor közösségi termében egy oroszországi gyermekegyüttes meglepetéskoncertjét.

A diákok egyhetes programjuk keretében sokat strandoltak, vitorláztak, a tábor területén kutyás bemutatót nézhettek meg, a szervezett kirándulások keretében pedig a sümegi várba és a tapolcai-tavasbarlangba látogattak el.

A Kovászna megyei diákok közül kilencen a Kommandói Horn Dávid Gimnáziumból, nyolcan a Szent Ferenc Alapítvány Esztelneki Nappali Központjából, valamint további nyolc gyermek a Kovászna Megyei Szociális Ellátási és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság által működtetett állami szociális intézményekből érkeztek nevelőik kíséretében.
A Csopaki Önkormányzat a fiatalok részére a tábor ideje alatt ingyenes belépést biztosított helyi strandra.

Forrás/fotó: Veszprém Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Csopak, Kovászna megye, Polgárdy Imre, tábor
Close