full screen background image
Search
2020. szeptember 20. vasárnap -
  • :
  • :

Védőfelszereléseket küldtek Kínából a nógrádi kórházakba

Védőfelszereléseket küldtek Kínából a nógrádi kórházakba

2020.05.20. Több doboznyi adományt kapott kedden Nógrád megye kínai testvértartományától, Guizhoutól.

A nyolcezer orvosi szájmaszkot és a félszáz védőruhát tartalmazó csomagok a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet, valamint a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház szakembereinek jelenthet óriási segítséget a koronavírus elleni védekezésben. Az ünnepélyes átadón dr. Bablena Ferenc, a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének alelnöke fejezte ki háláját a testvértartomány képviselőinek azért, hogy ajándékukkal segítik tovább növelni a nógrádi gyógyintézmények biztonságát a járványhelyzetben.

Huang Szilvia, Guizhou tartomány kapcsolattartója elmondta: amikor a járvány berobbant Kínába, akkor Nógrád megye az elsők között látta el az ott élőket több ezer szájmaszkkal. – Nem is volt kérdés, hogy a hónapokkal ezelőtti önzetlen segítséget mi is szerettük volna viszonozni olyan védőfelszerelésekkel, amelyekre Magyarországon is nagy szükség van a vészterhes időkben! – emelte ki Huang Szilvia.

Ezt követően Markó József, a balassagyarmati kórház gazdasági igazgatója és dr. Laczkó Tamás salgótarjáni főigazgatója köszönte meg az intézményeiknek szánt ajándékot, s biztosították az adományozókat: jó helyekre kerülnek a felszerelések.

Végül Skuczi Nándor közgyűlési elnök a kínai testvérekkel való kiváló együttműködésről, és a kölcsönös segítségnyújtás nagyszerűségéről beszélt. Az elnök a kínai tartomány és Nógrád megye között immár kilenc éve folytatott baráti és testvéri kapcsolat ápolása, valamint a kulturális és szociális együttműködés területén kifejtett áldozatos tevékenységért Huang Szilviának Nógrád Megyéért Díjat adományozott. A jó testvéri viszony jól megmutatkozik abban is, hogy a megyék évek óta oda-vissza segítik egymást a fejlődésben és a bajban egyaránt.

Forrás: nool.hu
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Kína, koronavírus, Nógrád megye
Close