full screen background image
Search
2020. május 28. csütörtök -
  • :
  • :

Vas megyei területrendezési terv fórum

Vas megyei területrendezési terv fórum

2019.05.28. A megyei önkormányzatok feladata 2019 év végéig módosítani a megyei területrendezési tervüket, összhangban a Magyarország és egyes kiemelt térségeinek területrendezési tervéről szóló 2018. évi CXXXIX. törvény által meghatározott országos területrendezési tervvel.

A Vas Megyei Önkormányzat fontosnak tartja, hogy Vas megye területrendezési tervében a helyi, települési érdekek minél hatékonyabban érvényesüljenek, ezért fórumokat tartottunk a települési önkormányzatok számára, amelyek május 23-án Körmenden, május 24-én Szombathelyen, május 28-án pedig Sárváron kerültek megrendezésre.

A rendezvényeken Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte a megjelent vendégeket, majd a megyei főépítész, Ipkovics Tímea ismertette a megyei területrendezési tervek módosításának szükségességét és a tervezés ütemezését, a tervező Pestterv Kft. képviselője, Mándi József a tervezői javaslatokat mutatta be. Az előadások végén lehetőség nyílt a felmerült kérdések, javaslatok megvitatására.

A fórumok eredményesen zárultak, a tervezés folytatódik, és reményeink szerint év végéig elkészül a módosított területrendezési terv.

Forrás: Vas megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in fórum, Ipkovics Tímea, Majthényi László, önkormányzat, Szombathely, területrendezés
Close