full screen background image
Search
2019. december 7. szombat -
  • :
  • :

Várja a véradókat a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Várja a véradókat a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

2016.10.10. A hagyományoknak megfelelően a Természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapja alkalmából a katasztrófavédelem és a Magyar Vöröskereszt országos véradó napot hirdetett október 12-re. A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság is csatlakozott a kezdeményezéshez, a székesfehérvári Szent Flórián körút 2. szám alatt reggel 9 órától várják a véradókat.

Október 12-én a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság épületébe, a Szent Flórián körút 2. szám alatt, délelőtt 9 óra és 12 óra között várják azokat, akik elmúltak 18 évesek, testsúlyuk meghaladja az ötven kilogrammot. A regisztrációhoz személyi igazolvány, lakcímkártya és TAJ-kártya szükséges. A véradás előtt a jelentkezők orvosi vizsgálaton esnek át.

A Természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapját az ENSZ 1987-ben azért hozta létre, hogy az emberek minden évben megemlékezzenek a természeti katasztrófákról, azok áldozatairól. Emellett cél volt az is, hogy mindezzel felhívják a figyelmet a katasztrófák okaira, arra, hogy a legtöbb katasztrófa emberi behatás közvetett vagy közvetlen következménye, nagy részük elkerülhető, de legalábbis előre jelezhető. Magyarországon a világnapot 1999 óta tartják számon.

Forrás: Fejér Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in egészség, Fejér megye, katasztrófavédelem
Close