full screen background image
Search
2020. július 2. csütörtök -
  • :
  • :

„Vár a Megye” – Tolnaikumok, gasztronómia és kultúra

„Vár a Megye” – Tolnaikumok, gasztronómia és kultúra

2016.08.09. A Tolna Megyei Önkormányzat az idén augusztus 26-án, Zombán tartja meg a „Vár a Megye” rendezvényt, ahol megyénk értékei és kultúrája, valamint a gasztronómia kerül a főszerepbe.

A második alkalommal megtartandó „Vár a Megye” – Tolna Megyei Értékek Napja olyan programot kínál, amely a kikapcsolódás és a szellemi gyarapodás lehetőségét nyújtva erősíti Tolna megye közösségeinek összetartozását.

A programot a Tolna Megyei Önkormányzat a Nemzeti Művelődési Intézet Tolna Megyei Irodájával és Zomba Önkormányzatával karöltve állította össze.

A vendégeket Fehérvári Tamás, a Tolna Megyei Közgyűlés elnöke, Potápi Árpád János országgyűlési képviselő, nemzetpolitikáért felelős államtitkár, valamint Szűcs Sándor, Zomba polgármestere köszönti a Zombai Szabadidő Parkban.

A Tolna Megyei Értéktár hivatalos oldala – kattintson!

A megyenapi rendezvényen tartják meg a Tolnaikumok, vagyis a kiemelt megyei értékek ünnepélyes bejelentését és az értékdíjak átadását. A „Vár a Megyén” emellett megrendezik a „Kincses Tolna Megye – Élő Társasjátékot”. A kulturális műsor részeként fellépnek a Zombai székely mesemondók, a Nagyszékelyi Pajtaszínház és a Zombai Hagyományőrző Egyesület.

Tavaly Kölesden tartották meg a „Vár a Megyét”, erről itt olvashat bővebben – kattintson!

Emellett helyet kap a gasztronómia is, lesz helyi termékek bemutatója és kóstolója, „Minden Ízében Tolna Megye” címmel pedig főzőversenyt hirdetnek. Ezen túlmenően – előzetes regisztrációt követően „borMEGYEtem” néven – bormustrát tartanak, melyen a Szekszárdi- és a Tolnai borvidék 12 díjnyertes borát lehet megkóstolni. A sportrajongókat a megyei- és a helyi önkormányzat a „Megyekupa” elnevezésű kispályás labdarúgó-bajnokságra várja

A részletes programot és a további információkat itt találja – kattintson!

Forrás: Tolna Megyei Önkormányzat

Illusztráció – kadarka.net
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in értéktár, kultúra, program
Close