full screen background image
Search
2020. április 5. vasárnap -
  • :
  • :

Van ok az örömre Garán

Van ok az örömre Garán

2019.10.16. Befejeződött a Bács-Kiskun megyei Garán az orvosi rendelő felújítása, energetikai korszerűsítése. A megújult egészségügyi létesítményt október 9-én, ünnepélyes keretek között adták át a Páncsics Miklós utcában.

Faa Béla, Gara polgármestere beszédében elmondta: a községháza és a bölcsőde után megtörtént az orvosi rendelő épületének energetikai korszerűsítése, immár 21. századhoz méltó környezet fogadja a betegeket és a dolgozókat. A háziorvosi rendelőnek otthont adó épületen megtörtént a tető és az elavult nyílászárók cseréje, az épület hőszigetelése, a fűtés és az elektromos hálózat korszerűsítése, a rendelő külső és belső festése, valamint burkolatújítása, parkolók kialakítása, továbbá akadálymentesítésre is sor került.

A megjelenteket a megyei közgyűlés képviseletében Rausch Sándor alelnök köszöntötte, aki ismertette: Bács-Kiskun megyében a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) rendelkezésre álló források felhasználása során a települések számára legfontosabb fejlesztések valósultak meg, vagy vannak folyamatban a megye összes településén. Hozzátette: a déli határ mentén található települések esetében különösen fontos, hogy megteremtsük az alapvető feltételeket, amelyek nagyban hozzájárulhatnak a vidék népességmegtartásához.

A település és a megyei önkormányzat közötti jó kapcsolatot méltatva az alelnök a megye zászlóját ajándékozta a községnek. A helyi óvodások műsora és az ünnepélyes szalagátvágás után Szűcs Tibor kanonok szentelte fel a megújult épületet.

A beruházás az „Egészségügy fejlesztése Garán” elnevezésű, TOP-4.1.1-16-BK1-2017-00020 azonosító számú pályázat keretében valósult meg.

Forrás: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Bács-Kiskun megye, egészségügy, Gara, Rausch Sándor
Close