full screen background image
Search
2020. február 19. szerda -
  • :
  • :

Választási bizottság összetételéről döntött a Somogy Megyei Közgyűlés

Választási bizottság összetételéről döntött a Somogy Megyei Közgyűlés

2019.08.06. A Somogy Megyei Területi Választási Bizottság tagjainak megválasztásáról és a Somogy Megye Területrendezési Terv javaslattételi anyagának véleményezésre bocsátásáról is döntött soron kívüli kaposvári ülésén a megyei közgyűlés kedden.

A hatályos jogszabályok szerint a megyei területi választási bizottságok (TVB) tagjait legkésőbb az önkormányzati szavazást megelőzően 42 nappal meg kell választani. A Somogy Megyei Területi Választási Bizottságnak ezentúl is három állandó és két póttagja lesz a mai közgyűlési döntés értelmében.

Állandó tag maradt prof. dr. Tossenberger János, a Kaposvári Egyetem dékánja és Barkóczi István, a SEFAG ZRt. vezérigazgatója. Orbán Csaba helyett dr. Vörös Tamás nyugalmazott megyei főjegyző dolgozhat a testületben, mely elnököt egy külön ülésen választ. Nem változott a póttagok névsora, továbbra is Pongráczné dr. Csorba Éva Klára ügyvéd és dr. Csillag Attila közjegző TVB tag.

A tagok eskütételét követően Somogy Megye Területrendezési Terv javaslattételi anyagának véleményezésre bocsátásáról döntött a közgyűlés. A jelenlegi ütemezés szerint közel az év végéig lehet önkormányzatoknak, szomszédos megyéknek, érdekképviseleti szerveknek módosító javaslatokat benyújtani, majd december végéig várható a miniszteri szintű jóváhagyás. A Somogy Megyei Közgyűlésnek 2020. március 15-ig kell elfogadnia a végleges területrendezési tervet.

Forrás: Somogy Megyei Önkormányzat. A kép illusztráció
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in önkormányzat, Somogy megye
Close