full screen background image
Search
2020. december 2. szerda -
  • :
  • :

Utat és könyvtárat avattak Kerecsenyben

Utat és könyvtárat avattak Kerecsenyben

2020.09.22. A most elkészült, közel 600 méter hosszú aszfaltos utat és a felújított könyvtárat avatták fel 2020. szeptember 18-án, pénteken a faluban. Az Erzsébet utcai útszakasznak eddig nem volt szilárd burkolata, a fejlesztés a Magyar Falu Program 17 milliós támogatásával valósult meg. Az ünnepélyes eseményen Manninger Jenő, a térség országgyűlési képviselője, Ruzsics Ferenc, a megyegyűlés alelnöke és Réti Alfréd polgármester mondott beszédet.

Manninger Jenő mint pozitív példáról beszélt Kerecsenyről, mert az önkormányzat a közfoglalkoztatás keretében már korábban elkészíttette az útalapot, amire aztán már „csak” rá kellett húznia a finisernek a megfelelő vastagságú aszfaltréteget. Így rendkívül rövid idő alatt valósult meg a beruházás. Rámutatott: képviselői körzetének 100 településéből 98 kaphat támogatást a Magyar Falu Programból, és 82 – köztük Kerecseny – már kapott is. Ruzsics Ferenc leszögezte: a magyar vidéknek még soha nem jutott annyi kormányzati támogatás, mint az elmúlt években.

Az átadást a Kanizsai Fiatalok Közössége Egyesület Magic Ritmo Táncegyüttese tagjainak műsora színesítette.

Az esemény további részében a könyvtár átadására került sor. Mint elhangzott, most a teljes felújításon átesett, új bútorzattal és berendezésekkel, valamint színvonalas olvasnivalóval „felszerelt” könyvtár a falu legszebb helyisége. Dóráné Mészáros Anikó, a zalaegerszegi Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár csoportvezetője hangsúlyozta: immár több éve tartó program keretében sorra újulnak meg a megye kistelepüléseinek könyvtárai, s e folyamatból jelentős szerepet vállal a nagykanizsai Halis István Városi Könyvtár.

Czupi Gyula, utóbbi igazgatója arról beszélt: mindig arra törekedtek, hogy a városkörnyék lakói is közel ugyanolyan szolgáltatásokhoz jussanak, mint a városban élő olvasók. Bognár Csilla, a kanizsai könyvtár csoportvezetője a nagyradai és a garabonci bibliotéka megújulását vetítette előre.

Forrás: Zalai Hírlap
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Kerecseny, könyvtár, Manninger Jenő, Ruzsics Ferenc, utak
Close