full screen background image
Search
2018. szeptember 26. szerda -
  • :
  • :

Ülésezett a területfejlesztési bizottság Békésben

Ülésezett a területfejlesztési bizottság Békésben

2017.10.18. A TOP második körében benyújtott pályázatok túlnyomó többségét a Békés Megyei Önkormányzat Területfejlesztési Bizottsága zárt ülésen véleményezte.

A beérkezett 25,8 milliárd összegű, 189 támogatási kérelemből 156 pályázatot véleményeztek a bizottsági tagok pozitívan, ezek összege 19,2 milliárd forint. Ezeket a pályázatokat Zalai Mihály, a megyei közgyűlés elnöke a Döntés-előkészítő Bizottságban (DEB) is támogatni fog. A bizottság 33 támogatási kérelmet utasított el, ezek összege 6,6 milliárd forint.

A DEB két tagból: a megyei önkormányzat és az Irányító Hatóság delegáltjából álló testület, amely a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatait véleményezi. A bizottság ügyrendje alapján csak az a pályázat kaphat pozitív elbírálást, amelyet mindkét tag támogat, támogatói döntést pedig kizárólag az a pályázat kaphat, amelyet a DEB is támogatott.

Az Irányító Hatóság szándéka, hogy év végéig valamennyi pályázat esetében döntés szülessen, majd a támogatási szerződések aláírása után elindulhat a megvalósítás. A Területfejlesztési Bizottság döntéseit itt tekintheti meg – kattintson!

Forrás: Békés Megyei Önkormányzat. Fotó: Zentai Péter
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Békés megye, önkormányzat, pályázat, TOP
Close