full screen background image
Search
2020. szeptember 18. péntek -
  • :
  • :

Újra Megyenapok Bács-Kiskunban

Újra Megyenapok Bács-Kiskunban

2019.08.28. Szeptember 6-7. csak rólunk, Bács-Kiskun megyeiekről és szűkebb hazánkról szól majd. A megyei önkormányzat e két napon a XXI. Kiskunfélegyházi Libafesztivál keretein belül izgalmas és színes megyei forgataggal vár mindenkit – garantáljuk, hogy a család egyetlen tagja sem fog unatkozni!

A tavaly útjára indított MEGYENAPOK rendezvényt idén is programra tűztük és ezúttal Kiskunfélegyházán tartjuk meg. Ilyen még nem volt: a két nap alatt a megye mind a 11 járása bemutatkozik. A „Megye utcáján” településeink, közösségeink, kultúránk, értékeink, látnivalóink kerülnek kiállításra. Kulturális előadások, kóstolók, gasztronómiai kalandozások (gyümölcs-és gyógynövényszörpök, édes falatkák, bio-must), kézműves bemutatók (gobelin, kosárfonás, mézeskalács díszítés, bútorfestészet), települési kincsestárak mutatják be megyénk sokszínűségét, viseleteit, hagyományait.

Pénteken a libafesztivál kísérőprogramjaként a Móra Ferenc Művelődési Központban a Nemzeti Művelődési Intézettel karöltve szakmai konferenciát tartunk „A hungarikum mozgalom és a kulturális gazdaságfejlesztés kapcsolata” címmel. Emellett megyei értéktár kiállítás is nyílik, melynek ünnepélyes megnyitásakor elismerő oklevéllel jutalmazzuk a Bács-Kiskun Megyei Értéktárba felvételt nyert kiskunfélegyházi kötődésű nemzeti értékeket.

A szombati nap programkínálatát gazdagítja a megyei közgyűlés ünnepi ülése. A kiskunfélegyházi városháza dísztermében Bács-Kiskun megye legrangosabb kitüntetéseit nyújtjuk át. E nívós elismerések azoknak a személyeknek, közösségeknek adományozhatók, melyek kiemelkedően eredményes teljesítményükkel szolgálták Bács-Kiskun érdekét és javát.

Látogasson el hozzánk szeptember 6-7-én Kiskunfélegyházára, merítkezzen meg a Bács-Kiskun megyeiség érzésében, sok szeretettel várjuk minden programunkon!

A részletes programunkat ITT érheti el.

Forrás: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Bács-Kiskun megye, Kiskunfélegyháza, megyenap
Close