full screen background image
Search
2020. február 25. kedd -
  • :
  • :

Újra Megyekorzó és Hungarikum az Országos Vadásznap és Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztiválon

Újra Megyekorzó és Hungarikum az Országos Vadásznap és Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztiválon

2019.09.02. A VADEX Mezőföldi Zrt. és az Országos Magyar Vadászkamara Fejér Megyei Területi Szervezete szeptember első hétvégéjén közösen rendezi meg a XXVII. Országos Vadásznapot és XIII. Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivált a Fejér Megyei Önkormányzat társrendezésében. A rendezvénynek az idei évben a Pákozd-Sukorói Arborétum és Vadaspark ad otthont. A belépés ingyenes, a rendezők szeretettel várnak minden érdeklődőt!

Hazánk egyik legnépszerűbb tematikus gasztronómiai rendezvénye a Vadex Mezőföldi Erdő –és Vadgazdálkodási Zrt. Országos Vadásznap és Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztiválja. A 13. vadgasztronómiai fesztiválon Soponya után az idei évben új helyszínen, a megújult Pákozd-Sukorói Arborétum és Vadasparkban mutatkozik be második alkalommal a Fejér Megyei Önkormányzat társrendezőként a Megyekorzóval és Hungarikum játszóházzal.

A „Megyekorzó résztvevői körében „Legszebb stand” versenyt is szervez a helyszínen. Az Önkormányzat célja, hogy a Megyekorzó és a Fejér Megyei Értéktár programjaival a megyében minél szélesebb körben megismertesse a helyi terméket és értékeket népszerűsítő tevékenységét.Pák

A rendezvény 2019-ben is a természet, a vadászati kultúra és a vadgasztronómia szerelmeseinek nemzetközi találkozója lesz. A vadászias hangulatot agarászok, erdélyi kopósok, íjászok, solymászok, valamint a trófeakiállítás és az öt kontinens vadjait bemutató preparátum-kiállítás teremtik meg. A rendezvényre látogatóknak lehetőségük lesz megkóstolni a vadételfőző versenyen induló főzőcsapatok bográcsában rotyogó vadpörköltek, raguk, tokányok, sültek mellett a nagy népszerűségnek örvendő vadburgert, szarvaskolbászt, vagy az óriásbográcsban készülő vörösboros erdei gombás szarvaspörköltet – csak néhányat említve a sok finomság közül.

A változatos felnőtt, gyermek- és családi programok, könnyűzenei koncertek, néptáncbemutatók, vásári produkciók, játékos programelemek, erdei iskolai foglalkozások, a gasztronómiai és Megyekorzóval színesített kézműves vásár tartalmas kikapcsolódást nyújtanak az őszi fesztiválszezon kezdetén.

A fesztivál kiemelt fellépői az Alba Regia Táncegyüttes, Danics Dóra és a Cimbaliband illetve a Magashegyi Underground. A STIHL Országos Fakitermelő Verseny döntőjén pedig ismét felbőgnek a motorosfűrészek is!

Forrás: Fejér Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Fejér megye, önkormányzat
Close