full screen background image
Search
2020. szeptember 19. szombat -
  • :
  • :

Újabb üzemcsarnokot adtak át Bólyban

Újabb üzemcsarnokot adtak át Bólyban

2019.04.15. Ünnepélyes keretek között adták át a Bólyi Ipari Parkban újonnan elkészült csarnokot, amelyet a város a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program segítségével valósított meg.

A megnyitó ünnepségen Hárs József polgármester hangsúlyozta hogy Bóly számára kiemelten fontos a helyi gazdaság, a nagyszámú minőségi munkahely. Ennek érdekében a 90-es évek óta tudatosan fejlesztenek, ma már 31 vállalkozás működik az ipari parkban.

Ennek a tudatos építkezésnek az eredménye 1300 munkahely. Az új csarnokot a Terület- és Településfejlesztési Operatív program pályázati forrásából építjük, a hozzá csatlakozó, az ipari parkot az autópályával összekötő úttal együtt 800 millió forint támogatást kaptunk. Az új üzemcsarnokban bővíthető kiszolgáló helyiségeket alakítottak ki, a melegvíz ellátást a geotermikus hőközpontra csatlakozva biztosítják.

Az a hosszútávú gondolkodás, amellyel a polgármester és a testület évtizedek óta a város gyarapodásán dolgozik, megtérül. A 4000 fős a település ipari parkjában 1300 munkahely létesült. Ennek egyik eredménye, hogy a bólyi fiatalok 85 százaléka itt képzeli el a jövőjét, nyilvánvalóan azért, mert látják a település lendületét, perspektíváit – hangsúlyozta dr. Hargitai János országgyűlési képviselő.

Az új üzemcsarnoknak biztosan lesz bérlője, hiszen az önkormányzatot több cég is megkereste a pályázat megvalósítása előtt. Madaras Zoltán, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke példaértékűnek nevezte a bólyi gondolkodást. Hárs József polgármester és csapata tudja, honnét, hova, hogyan szeretne eljutni, ez a fajta építő gondolkodás számomra nagyon pozitív, követendő példa. Jó hír, hogy a TOP-pályázatok lehetőséget biztosítanak a további munkahelyteremtésre másutt is. ami újabb munkahelyeket jelent a szakképzett munkaerő számára.

A projekt megvalósítása 2017 júliusában kezdődött, értéke 800 millió forint.

Forrás: Baranya Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Baranya megye, Bóly, Hárs József, Madaras Zoltán
Close