full screen background image
Search
2020. május 31. vasárnap -
  • :
  • :

Újabb témákban erősíti nemzetközi együttműködéseit a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat

Újabb témákban erősíti nemzetközi együttműködéseit a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat

2019.07.02. A megye gazdasági, társadalmi, természeti kihívásaira keresik a választ a nemrég támogatásra elfogadott további nemzetközi projektek, miközben folytatódik a széleskörű szakmai munka és tapasztalatcsere a már megvalósítás alatt álló együttműködések keretében is.

A társadalmi vállalkozások helyzetének javítását, piacra lépésük támogatását segíti a német, magyar, horvát és olasz partnerekkel dolgozó „DelFin” elnevezésű pályázat, míg a lengyel, magyar, osztrák, horvát, olasz, szlovén és cseh partnereket tömörítő „HealingPlaces” projekt a gyógyfürdővel rendelkező városok és régiók természeti örökségének helyi és regionális fejlesztésben történő fenntartható hasznosítását célozza.

Mindkét projekt a következő három évben, a közép-európai térségek együttműködését segítő Interreg Central program keretében, az Európai Unió és a magyar állam társfinanszírozásában valósul meg.

A projektek első nyitóülése, egyben partneri bemutatkozása és megbeszélése a DelFin esetében 2019. május 14-15-én a németországi Magdeburgban, míg a HealingPlaces esetében a lengyelországi Katowicében volt 2019. május 29-31. között.

Az új együttműködések első lépéseivel párhuzamosan zajlik a megvalósítás alatt álló projektek szakmai munkája is.

Az EUREGA projekt keretében a soron következő nemzetközi szakmai tapasztalatcserét 2019. június 18-20. között a finnországi Kuopio városában tartották, ahol Hajdú-Bihar megyét Szabó Tünde projekt menedzser vezetésével Zsanda Emília, a Sportdiagnosztikai, Életmód és Terápiás Központ dietetikusa, illetve Sánta Ádám, a Debreceni Egyetem munkatársa képviselte. A szakemberek részt vettek a gasztronómia és egészség fókusztémájú kerekasztal megbeszéléseken, illetve részletesen bemutatták a megyében, és hazánkban alkalmazott gyakorlatokat, sikeres kezdeményezéseket.

Az EUREGA projekt 2019 szeptemberében Debrecenben rendezendő nemzetközi rendezvénye kiváló lehetőséget biztosít megyénk gasztronómiai értékeinek és örökségének széles körű bemutatására.

Forrás:
Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in EUREGA, Hajdú-Bihar megye
Close