full screen background image
Search
2020. október 21. szerda -
  • :
  • :

Újabb tanszeradományt indít Hajdú-Bihar megye Nagyváradra

Újabb tanszeradományt indít Hajdú-Bihar megye Nagyváradra

2017.10.19. Számítógép, nyomtató, könyvtári polcok, tornatermi zsámolyok, térképek, pianínó – csak néhány tétel abból az adomány csomagból, amit pénteken szállít a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat Nagyváradra. A tanszereket, iskolai felszereléseket a Szacsvay Imre Általános Iskolába viszik. Ezzel folytatódik a szeptemberben elkezdett jótékonysági akció.

Első alkalommal 2017. szeptember 14-én, az ünnepélyes tanévnyitó keretében adott át mintegy félmillió forint értékű felajánlást Bihar megye legnagyobb iskolájának Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke. Akkor az adományokat – számítógépeket, magyar nyelvű könyveket, asztalokat, padokat, tornaszereket – Hajdú-Bihar három tankerületi központja ajánlotta fel, az összegyűjtést és a szállítást pedig a megyei önkormányzat koordinálta.

A 350 diákot nevelő nagyváradi intézménynek szüksége van a támogatásra, a hajdú- bihari adomány segített, hogy a határ túloldalán élő magyarok magyarul tanulhassanak. Az akciót mindenképpen folytatni akarták, ezért gyűjtöttek össze és visznek Nagyváradra egy újabb szállítmányt.

A most felajánlott oktatási eszközök, bútorok két debreceni iskolából valók, amelyek bezárásáról döntöttek. Ezek a Nagysándor József Általános Iskola, illetve a Vénkerti Általános Iskola Kőrösi Csoma Sándor Tagintézménye Debrecen-Nagymacson. A használt, de jó állapotú felszereléseknek jó hasznát vehetik a Szacsvay Imre
Általános Iskola tanulói és tanárai.

Az újabb adomány szállítmány 2017. október 20-án, pénteken reggel 8 órakor indul Debrecenből.

Forrás: Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat. A kép illusztráció
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in adományozás, Debrecen, Hajdú-Bihar megye, Nagyvárad
Close