full screen background image
Search
2020. augusztus 15. szombat -
  • :
  • :

Újabb pályázatok nyíltak meg a Magyar falu programban

Újabb pályázatok nyíltak meg a Magyar falu programban

2020.04.09. Önkormányzati tulajdonban lévő utak, hidak építésére, felújítására és járdák építésének, felújításának anyagtámogatására pályázhatnak az ötezer, vagy ez alatti állandó lakossal rendelkező helyi önkormányzatok, önkormányzati társulások a Magyar falu program keretében – közölte a Miniszterelnökség csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint az önkormányzati tulajdonban lévő utak és hidak építésére, felújítására kilencmilliárd, a járdák építésére, felújítására egymilliárd forintot biztosít a kormány. Előbbire maximum harmincmillió forintot, utóbbira ötmillió forintot lehet igényelni.

A támogatás bel- és külterületi utak felújítására, építésére egyaránt felhasználható. A már meglévő aszfaltburkolatok felújítására, a földutak aszfaltozására vagy murvás úttá alakítására is lehet pályázni, valamint a települések támogatást igényelhetnek az állami utak mentén fekvő, nem önkormányzati tulajdonban lévő járdák felújítására, építésére is – írták.

Tudatták azt is, hogy a két új pályázati lehetőséggel már öt alprogramra nyújthatják be támogatási igényüket a kistelepülések. Orvosi szolgálati lakásra, orvosi rendelők fejlesztésére és orvosi eszközök beszerzésére összesen hétmilliárd forint áll rendelkezésre.

A program célkitűzése a vidéki kistelepülések hátrányainak mérséklése, az életminőség javítása – olvasható a közleményben. A pályázatokat a Magyar Államkincstár elektronikus felületén keresztül lehet benyújtani.

MTI
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Magyar Falu Program, Magyarország, önkormányzat, pályázat
Close