full screen background image
Search
2018. szeptember 25. kedd -
  • :
  • :

Újabb kétmilliárd forint érkezik Heves megyébe

Újabb kétmilliárd forint érkezik Heves megyébe

2017.05.25. Soron kívül ülésezett nemrég a Heves Megyei Közgyűlés. A tanácskozáson, az Irányító Hatóság vezetőjének javaslatára 15 TOP-os pályázat támogatását hagyta jóvá a testület, közel 2 milliárd forint értékben.

A soron kívüli ülés összehívását az indokolta, hogy az Irányító Hatóság 2017. május 9-én megküldte a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázataival kapcsolatos döntési javaslatait. Egy kormányrendelet értelmében csak akkor hozható támogatási döntés, ha a közgyűlés a fent említett döntési javaslattal változatlan formában egyetértett és erről határozatot hozott.

A 16 támogatási kérelemből 15 projektet támogatott a közgyűlés 1,52 milliárd Ft összértékben, 1 projektet pedig – támogatási javaslata mellett – újraértékelésre visszaküldött.

Az ülés napjáig 15,87 milliárd forint összegben született támogatói döntés az Irányító Hatóság vezetője részéről, ez egészülhet majd ki a fenti összeggel. A közgyűlésen tárgyalt támogatási kérelmeken túl a közeljövőben további 31 projekt érkezik jóváhagyásra. A nyertesek és a konkrét projektek az Irányító Hatóság támogatói döntése után lesznek nyilvánosak.

Forrás: Heves Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Heves megye, közgyűlés, pályázat
Close