full screen background image
Search
2020. szeptember 23. szerda -
  • :
  • :

Újabb fejlesztést adtak át a Szupergyors internet program keretében

Újabb fejlesztést adtak át a Szupergyors internet program keretében

2018.07.25. A Rózsaszentmártonban létesült 497 új hálózati végpont azt jelenti, közelebb kerültünk a kormányzati célok megvalósításához – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára szerdán a Szupergyors internet program (SZIP) keretében megvalósult első Heves megyei fejlesztés átadási ünnepségén.

Kara Ákos kijelentette: a kormány célja, hogy Magyarországon minden ember, minden család, minden vállalkozás a digitalizáció nyertese legyen. Emlékeztetett arra, hogy a Rózsaszentmártonban létesült 497 új hálózati végpont kiépítése a maga 55 millió forintos költségével része a hatvani járásban folyó 430 millió forintos költségű programnak, amelynek keretében 2534 igényhelyen épül ki a végpont.

Az államtitkár azt mondta, minden szándéka a kormánynak, hogy a vidék számára is meg tudja teremteni a lehetőségét a mindennapokban, hogy létrejöhessenek a gyors inernetkapcsolatok a munkahelyeken, illetve a családok között.

A rózsaszentmártoni fejlesztés csak egy láncszem, mégis jelentős előrelépés, s azt is bizonyítja, hogy a kormányzati célok, amelyeket 2014-ben kitűztek, meg fognak valósulni.

Szabó Zsolt, a térség országgyűlési képviselője, volt államtitkár szerint a kormány hitvallása, hogy egy a nemzet, egy a szülőföld, egy a haza, így mindannyiunkat ugyanazok a szolgáltatások illetnek meg.

Heves megye első, a Szupergyors internet program részeként megvalósult hálózatának átadásán a képviselő felhívta a figyelmet arra, hogy az internet nem pótolja az emberi kapcsolatokat. A gyerekeket meg kell tanítani arra, hogy okosan használják, mert nem csak az internetből áll a világ – mondta.

Kramcsák Ákos, a hálózatfejlesztő Magyar Telekom Távközlési Nyrt. regionális műszaki vezetője közölte: eddig 872 ezer gigabites optikai lefedést biztosító felhasználóhelyet alakítottak ki a háztartások számára. Ehhez 12,2 milliárd forint pályázati pénzt használtak fel.

A műszaki vezető közölte, a SZIP-fejlesztések 46 magyarországi járásban folynak, s ezek között van a hatvani, ahol további négy település részese a programnak.
Sipos Jánosné, Rózsaszentmárton polgármestere elmondta: az elmúlt nyolc évben a településen több milliárd forint értékben történtek fejlesztések, beruházások. Már csak az internethálózatuk korszerűsítése hiányzott, ami most meg is történt.

MTI
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Heves megye, internet, Kara Ákos, Rózsaszentmárton
Close