full screen background image
Search
2020. szeptember 18. péntek -
  • :
  • :

Újabb elemekkel bővült a turisztikai együttműködések palettája Csongrád-Csanád megye és a Vajdaság között

Újabb elemekkel bővült a turisztikai együttműködések palettája Csongrád-Csanád megye és a Vajdaság között

2020.06.19. Tematikus turisztikai útvonalakat, közös brand-et és on-line platformokat állított össze a Magyarország-Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program támogatásával a Vajdasági Turisztikai Szervezet és a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat.

A szerbiai Vajdaság és Csongrád-Csanád megye földrajzilag és turisztikailag is hasonló adottságokkal bír, jelenleg mégsem rendelkezik olyan közös turisztikai termékekkel, szolgáltatásokkal, melyek együttműködésben kerültek kialakításra, illetve promóciójuk egységesen, közösen történik. A Tiszára és környezetére felfűzve ezen a területen igyekszik értéket teremteni az IDENTIS néven futó határon átnyúló projekt.

A munka megalapozását egy turizmusfejlesztési stratégia elkészítése jelentette, mely párhuzamosan folyt a partnerek által a határ mindkét oldalán megrendezett műhelyunkákkal. A projekt eredményeként létrejött közös turisztikai adatbázis, honlap (www.identisonline.com) és applikációk (Adroid és IoS rendszerre fejlesztve) a térség iránt érdeklődők tájékoztatását szolgálják, melytől a projekt partnerei a turisták, illetve az eltöltött vendégéjszakák számának, valamint a költések volumenének növekedését várják.

A Tisza Csongrád-Csanád megyén és a Vajdaságon is keresztül folyik, természetes szépsége és egyelőre részben kihasználatlan lehetőségei egyértelműen meghatározták a turisztikai értékek feltérképezésének, és a jövőbeli fejlesztések meghatározásának fő irányvonalát.

A közös munka eredményeként a következő tematikus útvonalakat járhatják végig a térség iránt érdeklődő turisták:

Vidéki turizmus
Wellness és fürdő turizmus
Aktív turizmus
Kulturális turizmus
Ipari örökségre épülő látványosságok
Az egyes útvonalak részletes tartalmáról kiadvány is készült, mely a következő linken tekinthető meg:

http://www.csongrad-megye.hu/interreg_brossura_2020/

Forrás: Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Csongrád-Csanád megye, turizmus
Close