full screen background image
Search
2021. január 22. péntek -
  • :
  • :

Új szabadtéri tömegsport-létesítmény Kalocsán

Új szabadtéri tömegsport-létesítmény Kalocsán

2020.11.27. Kis ünnepség keretében szabadtéri kondigépekből álló, sportaljzattal ellátott területen kialakított sportlétesítményt adtak át november 25-én, szerdán Kalocsán. A létesítmény önkormányzati területen, közel tízmillió forintos pályázati forrásból, a Széchenyi 2020 program és az uniós CLLD pályázat támogatásával, a kalocsai Küzdősport és Kulturális Egyesület gondozásában épült meg.

A járványveszélyre tekintettel szűk körben dr. Filvig Géza polgármester és Kerpács Rezső, a kalocsai Küzdősport és Kulturális Egyesület elnöke adta át a sportkedvelő, mozogni vágyó városlakóknak a kondicionáló parkot. A polgármester és az egyesületi elnök közösen, a sajtó előtt bontotta ki a gyári védőcsomagolásból azokat a kondigépeket, amelyek a Küzdősport és Kulturális Egyesület Kubikus parki közösségi térfejlesztése „Street Workout pályával” című pályázata keretében kerültek elhelyezésre a Kubikus parknak a Part Eszpresszó park felől eső, a projekt keretében szintetikus sportaljzattal is ellátott részén.

A sajtó képviselőit Kerpács Rezső, a projektgazda egyesület elnöke és dr. Filvig Géza, Kalocsa város polgármester köszöntötte, majd jelképesen is átadták a pályázati forrásból megvalósult létesítményt a nagyközönségnek.

Kerpács Rezső örömét fejezte ki, hogy a rossz idő ellenére is sikerült végezniük a kondicionáló park létesítési munkálataival, majd rámutatott: a pandémiás időszakban éppen kapóra jön ez az edzési lehetőség, mivel a sporttevékenységeket – legalábbis a lakosság nagyobbik részét érintően – tiltják, de a szabályozás jelenlegi állása szerint a szabadtéri egyéni sportolás megengedett. Kerpács Rezső erre figyelemmel ajánlotta a lakosság figyelmébe az elkészült kondicionáló parkot, mert itt zöldövezetben, a szabadban egyénileg lehet mozogni.
Mint elhangzott: kellően nagy területen valósult meg a beruházást, így jó néhányan tudnak majd egyidejűleg edzeni, a biztonsági távolságot is kellőképpen betartva.

Az egyesület elnöke rámutatott: a városban sokan élnek az egyéni sportolási lehetőségekkel, sokan járnak futni, amit mostantól a kondicionáló gépek segítségével más mozgásformákkal is kiegészíthetnek. Hozzátette: természetesen ezek az eszközök egy jól felszerelt konditerem helyettesítésére nem alkalmasak, de a kondíció megőrzésére, állapotunk szinten tartására kiváló lehetőséget biztosít a kondicionáló park addig is, amíg a tornatermet nem látogathatjuk.

Filvig Géza elmondta: a beruházás a CLLD a pályázat keretében, az abban együttműködő 13 konzorciumi partner közreműködésével megvalósuló fejlesztések egyike. A polgármester az önkormányzat nevében elismerését fejezte ki a küzdősport és kulturális egyesületnek, amiért az önkormányzat területén hajtották végre a fejlesztést, amelynek fenntartása öt éven át szintén a pályázó egyesület feladata lesz.

A létesítményt a kalocsai lakosok számára hozták létre, és általa a kalocsai önkormányzat is gazdagodott – mondta a polgármester, aki megköszönte az egyesület közreműködését, valamint mindazoknak a munkáját, akiknek része volt a beruházás sikerében.

Filvig Géza reményét fejezte ki, hogy tavasszal látványos sportbemutatóval is megünnepelhetik létesítmény létrejöttét, egyben a város sportolni vágyó közössége figyelmébe ajánlotta a kondiparkot: Mindenki használja egészséggel!

Vigyázzanak magukra, vigyázzunk egymásra! – mondta a polgármester.

Forrás: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Bács-Kiskun megye, Kalocsa
Close