full screen background image
Search
2020. július 4. szombat -
  • :
  • :

Új Nemzedék közösségi teret adtak át Salgótarjánban

Új Nemzedék közösségi teret adtak át Salgótarjánban

2016. január 27.  Az ország első Új Nemzedék közösségi terét adták át szerdán Salgótarjánban. Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár az eseményen elmondta: ötmilliárd forintos keretből húsz közösségi teret hoznak létre a megyeszékhelyeken és Budapesten.

A fiatalok segítséget kapnak itt a pályaválasztáshoz, információhoz jutnak az őket érintő kérdésekben, az otthonteremtési támogatástól a külföldi ösztöndíj-lehetőségekig.

Novák Katalin kiemelte: ezekkel a terekkel azt szeretnék üzenni a fiataloknak, hogy vannak helyek, ahol összejöhetnek, tartalmasan, értelmesen tölthetik az idejüket. Az otthonteremtési programmal, a családtámogatásokkal, a fiatalok munkalehetőségét biztosító programokkal pedig azt üzenik, hogy van számukra perspektíva Magyarországon, sőt a saját lakóhelyükön is. Az államtitkár elmondta, a fejlesztési program keretében öt évig garantálják a közösségi terek működését. Az ötmilliárd forintos keret tartalmazza az épületek bérlését, kialakítását, fenntartását, a munkatársak bérét, számos program megszervezését, tájékoztató anyagok készítését, a kitelepüléseket.

Hozzátette, a salgótarjáni tér a Nógrád megyei fiataloké, a munkatársak feladatai közé tartozik az is, hogy minél több fiatalt megszólítsanak a megyében.

Simon Tibor, a Fidesz-KDNP salgótarjáni polgármesterjelöltje az átadáson kiemelte, azért fontos a beruházás, mert a fiatalok ugyan nagyon szoros kapcsolatot tartanak egymással, de a kapcsolattartás formája egyre inkább eltolódott az elektronikus világ felé. Salgótarjánban meg kell becsülni a fiatalokat, olyan lehetőségeket kell biztosítani számukra, amelyek ott tartják őket, és vissza kell hívni azokat, akik elmentek szülővárosukból – hangoztatta Simon Tibor.

Kitért arra: közösségi főiskola létrehozását tervezik Salgótarjánban műszaki és humán területen, mert ma Nógrád az egyetlen megye, ahol nincs felsőfokú oktatási intézmény. Közölte, megválasztása esetén a továbbtanulás támogatásáért jelentősen bővítené az ösztöndíjrendszert, a létrehozandó gazdasági tanácsadó testületbe pedig meghívná a fiatal vállalkozók képviselőit is.
Salgótarjánban február 28-án azért tartanak időközi önkormányzati választást, mert a szocialista Dóra Ottó polgármester tavaly november 27-én meghalt.

MTI

A képen: Simon Tibor, a Fidesz-KDNP pártszövetség polgármesterjelöltje, Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára és Lovász Zsolt, a közösségi ház vezetője (b-j) az ország első Új Nemzedék közösségi tere átadásán Salgótarjánban 2016. január 27-én. Az irodában a fiatalok segítséget kaphatnak a pályaválasztáshoz és információhoz juthatnak az őket érintő kérdésekben: az otthonteremtési támogatástól a külföldi ösztöndíj-lehetőségekig. MTI Fotó: Komka Péter
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in család, Nógrád megye, Novák Katalin, oktatás, Salgótarján
Close