full screen background image
Search
2020. január 26. vasárnap -
  • :
  • :

Új kerékpárút két ország között, Vas megyei koordinációval

Új kerékpárút két ország között, Vas megyei koordinációval

2019.12.04. Elkészült a kerékpáros összeköttetés Orfalu és a szlovéniai Budinci (Büdfalva) között. Nettó 284 millió forintból, európai uniós forrásból, a Vas Megyei Önkormányzat koordinálásában épült ki a csaknem 1,3 kilométeres szakasz, amelyet a múlt héten ünnepélyesen is átadtak a forgalomnak.

Az új kerékpáros összeköttetés Orfalu belterületi szakaszán halad végig és folytatódik egészen a szlovén határig, a közúthálózatban ez a 74189 számú út, amely érinti az Őrségi Nemzeti Park területét. A Vas Megyei Önkormányzat 2016-ban pályázott a megépítésére, hazai társfinanszírozással támogatták az útépítést, abban partner volt a NIF Zrt.

Az átadó ünnepségen dr. Balázsy Péter megyei jegyző kiemelte: a határ menti programok legfontosabb célja, hogy a határ két oldalán élő, esetleg már valamilyen kapcsolatban lévő embereket összekösse, és segítse a turizmus további élénkítését, amely a régió fejlődését is szolgálja. A határ könnyebb átjárhatósága pedig hatékonyabbá teszi a szlovén oldalon élő magyar, illetve a magyar oldalon élő szlovén anyanyelvű emberek nemzeti identitásának megőrzését.

Forrás: Vas megyei Önkormányzat. Fotó: VN/NIF Zrt
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Dr. Balázsy Péter, kerékpár, Orfalu, utak
Close