full screen background image
Search
2019. április 23. kedd -
  • :
  • :

Új intézményt avatott az egyházmegyei karitász

Új intézményt avatott az egyházmegyei karitász

2018.09.24. Nagy ünnepség színhelye volt pénteken Berzsenyi Dániel szülőfaluja, Egyházashetye, ahol ünnepélyesen átadták a Szent Jakab Szociális Központot.

Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke egyházashetyeiként arról beszélt, hogy majdnem húsz éve üresen állt már a templom melletti kétemeletes barokk plébánia, a falu egyik legszebb épülete. Felidézte, hogy nyolc éve ott volt az egyházmegyei karitász Kríziskamra projektjének elindításán. Ennek segítségével „Tuczainé Régvári Marietta és munkatársai bátran kinyitották a kaput rászoruló embertársaink előtt.” A programnak köszönhetően jelenleg 370 fő dolgozik a karitász szociális intézményeiben.

V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő köszöntőjében a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász innovatív szerepét emelte ki, azt, hogy Tuczainé Régvári Marietta vezetésével az általuk üresen álló plébániákban, iskolaépületekben létrehozott szociális intézményekben rászoruló emberek találnak magukra.

A templomban megtartott ünnepség folytatásaként Dr. Székely János megyés püspök a szentmisén többek között olyan igazi értékekről beszélt, amilyeneket például az egyházmegyei karitász is megteremt szociális intézményeivel, hiszen azokban nemcsak munkát, hanem emberibb, élhetőbb világot, közösséget is találnak a perifériára szorult emberek.

Forrás: Vas Megyei Önkormányzat. Fotó: vaskarika.hu
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Egyházashetye, Majthényi László, V. Németh Zsolt
Close