full screen background image
Search
2020. szeptember 18. péntek -
  • :
  • :

Új Ifjúsági Szálláshely Szegváron

Új Ifjúsági Szálláshely Szegváron

2020.07.24. A szegvári Kurca-völgye Egyesületnek az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap Turisztikai fejlesztések ösztönzése pályázatból sikerült egy korszerű ifjúsági szálláshelyet létesíteni Szegvár központjában. A több, mint 50 millió forint támogatásból létrehozott szálláshelyen kilenc berendezett szoba szolgál lehetőségként a település vendégeinek minden igényt kielégítő elszállásolására. A település egyik lehetősége a turizmus fejlesztésében van, az öko- vadász- horgász- turizmus kiaknázatlan lehetőséget jelentenek.

A településesen évek óta problémát jelentett a csoportok elszállásolása, csak falusi turizmus működött Szegváron, ami magánházaknál szobák bérbeadását jelentette, nagyobb csoportok egy helyen történő elszállásolására viszont nem volt mód. A testvértelepülések delegációinak fogadásakor, illetve nagyobb települési rendezvények, lakodalmak esetén nem volt elegendő szálláshely, ezért is nagy jelentőségű, hogy a pályázat révén az új ifjúsági szállás megépítésével megoldás született erre a problémára.

Az új ifjúsági szálló megvalósítása minden szegvári civil szervezetnek segítséget jelentett, rendezvények szervezése és vendégek elszállásolása tekintetében. A létrejött szálláshely nemcsak szállóvendégek fogadására alkalmas, hanem nagyobb csoportok rendezvényeinek lebonyolítására is lehetőséget nyújt, ezáltal is segítve a közösségi szemléletformálást.

(Gémes Gergő, a Kurca-völgye Egyesület elnöke) A kép illusztráció.
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Csongrád-Csanád megye, szállás
Close