full screen background image
Search
2020. október 25. vasárnap -
  • :
  • :

Új, huszonnyolc férőhelyes bölcsőde épül Cserkeszőlőn

Új, huszonnyolc férőhelyes bölcsőde épül Cserkeszőlőn

2019.04.16. Új, huszonnyolc férőhelyes, háromcsoportos bölcsőde épül a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Cserkeszőlőn a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében elnyert 250 millió forintos támogatásnak köszönhetően – közölte a település alpolgármestere az MTI-vel.

Illési Sándor László elmondta: az elnyert támogatást az önkormányzat 120 millió forinttal egészíti ki. Hozzátette: a napokban kezdődött kivitelezés várhatóan szeptember 30-án ér véget. Előreláthatóan jövő év januártól – a hatósági engedélyek beszerzését követően – járhatnak a gyerekek az új, bruttó 622 négyzetméter alapterületű létesítménybe, amelyhez egy 1500 négyzetméteres udvar is tartozik majd.

A településen jelenleg egy tizennégy férőhelyes bölcsőde működik, így a beruházásnak köszönhetően Cserkeszőlőn megduplázódik a bölcsődei férőhelyek száma. Illési Sándor tájékoztatása szerint: a jelenlegi férőhelyszámnál nagyobb az igény a bölcsődére, mindig van várólista.

Az alpolgármester elmondta, hogy a kunszentmártoni járás tizenegy települése közül négy – Kunszentmárton, Tiszaföldvár, Cibakháza és Cserkeszőlő – működtet bölcsődét. A cserkei bölcsődébe illetve óvodába mindig járnak más településekről is gyerekek, jellemzően akiknek a szülei Cserkeszőlőn dolgoznak.

MTI
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in bölcsőde, Cserkeszőlő, Jász-Nagykun-Szolnok megye, önkormányzat
Close