full screen background image
Search
2019. január 22. kedd -
  • :
  • :

Új felzárkózási és esélyegyenlőségi program indul Csongrádban

Új felzárkózási és esélyegyenlőségi program indul Csongrádban

2018.04.03. Csongrád megyei felzárkózási és esélyegyenlőségi program, EFOP-1.6.3- 17-2017- 00003 A Csongrád Megyei Önkormányzat a Széchenyi 2020 program keretében 100 %-os támogatási intenzitás mellett 57 millió forint összegű európai uniós támogatást nyert.

Ennek keretében megyei szintű koordinációs és konzultációs rendszer kialakítására kerül sor annak érdekében, hogy a felzárkózás-politikai együttműködések ne csak országosan, helyi és járási-, hanem a közigazgatás következő szintjén, a megyei szinten is kialakuljanak, rendszeressé váljanak és esélyteremtő módon hassanak vissza az egyes települések lakosságának életére, növelve a szolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférést.

A program legfőbb célkitűzése a célcsoportok (romák, mélyszegénységben élők, különös tekintettel a tanyán élőkre) szolgáltatási hiányainak, problémáinak feltárása, a beavatkozási területek dimenzióiban, valamint a megyében megvalósuló fejlesztési programokban a felzárkózási szempontok hatékonyabbá tétele és azok összehangolása. A projekt 2017. december 1-jével megkezdődött, a zárásra várhatóan 2020. november 30-án kerül sor.

Forrás: Csongrád Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Csongrád megye, EFOP, önkormányzat
Close