full screen background image
Search
2019. július 19. péntek -
  • :
  • :

Új épületbe költöztek a szociális szolgáltatások Abdán

Új épületbe költöztek a szociális szolgáltatások Abdán

2019.04.03. „Olyan térségi fejlesztésre pályázott, amely túlmutat a település határain”- mondta Németh Zoltán, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés elnöke a Rábca Menti Szociális Szolgáltató Ház épületének avató ünnepségén.

Németh Zoltán, a megyei önkormányzat elnöke köszöntőjében elmondta, a Magyar Kormány jóvoltából soha nem látott mennyiségű fejlesztési forrás érkezik megyénkbe. „Emellett az is fontos, hogy helyben dönthettünk a pénzek sorsáról, hiszen itt látjuk igazán, melyik településen, mire is van igazán szükség”- tette hozzá. Így jutott Abda is lehetőséghez, hiszen az önkormányzat régi, funkcióját vesztett épülete most megújulva és korszerűsítve, új funkciójában ismét a köz szolgálatában áll.

„Külön köszönöm polgármester úrnak jó együttműködést és partnerséget, hiszen olyan térségi fejlesztésre pályázott, amely túlmutat a település határain: a szociális szolgáltatóházban Ikrény és Börcs idős lakosai számára is hozzáférhető az itt megvalósuló napközbeni ellátás. Ez azért fontos, mert a fiatal generáció számára megnyugtató, ha szeretteik nap közben biztonságban vannak, emellett a társaság és a számukra kínált klubszerű foglalkozások jó karban tartják az időseket, így kevésbé szorulnak egészségügyi ellátásokra”- hangsúlyozta a megyei elnök.

Az épületben emellett helyet kap a szociális ágazat, mely a hivatalból ide költözve, modern és barátságos környezetben tudja ellátni feladatát. Németh Zoltán a fejlesztés népességmegtartó erejét kiemelve reményét fejezte ki, hogy talán többen élnek majd a lehetőséggel, hiszen a beruházás eredményeként sokféle szolgáltatás, jó minőségben vehető igénybe.

Szabó Zsolt polgármester elmondta, az önkormányzat már régóta szerette volna megvalósítani az idősek napközbeni ellátását, a régi épületnek pedig lassan 10 éve keresnek új funkciót, melyhez eddig hiányzott a megfelelő infrastruktúra. A polgármester kiemelte: „a „Szociális alapszolgáltatások fejlesztése” című pályázat keretében már a terveket is úgy készítettük el, hogy minden szükséges szociális alapszolgáltatás elférjen és működni tudjon itt.”

A Rábca Menti Szociális Szolgáltató Ház épületében így tehát helyet kap a szociális szolgáltatás, a házi segítségnyújtás, a szociális étkeztetés és a családsegítő és gyermekjóléti szolgálat. Az időskori napközbeni ellátását intézményi társulás keretében abdai, börcsi és ikrényi lakosok számára tervezzük megvalósítani, ami napi 8 órás klubrendszerű elfoglaltságra ad lehetőséget- összegezte Szabó Zsolt.

A pályázatban Abda 94.111.415 forint vissza nem térítendő támogatásban részesült, melyet az építőanyag árak és a munkabérek megemelkedése miatt 40 millió forinttal egészített ki a település.

Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat. Fotó: Kisalföld.hu
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Abda, Börcs, Győr-Moson-Sopron, Ikrény, Németh Zoltán
Close